Titelstrijd in Primera Division ligt weer open: Barcelona aan kop

FC barcelona kaarten

Wie een aantal weken geleden had kunnen voorspellen dat Barcelona begin maart de ranglijst in de Primera Division weer zou aanvoeren, zou voor gek verklaard zijn. Maar het is echt waar, na enkele slechte resultaten van Real Madrid. Op woensdag 22 februari verloren de Madrilenen uit bij Valencia met 2-1 en afgelopen woensdag werd er gelijk gespeeld tegen Las Palmas (3-3). Tussentijds werd wel gewonnen van Villareal met 2-3. Ondanks de productie van Ronaldo – hij scoorde in de laatste 3 wedstrijden viermaal en met twee doelpunten tegen Las Palmas voorkwam hij een nederlaag – draait Real Madrid op dit moment matig. Bovendien moet Zidane niet alleen Garth Bale missen vanwege de rode kaart die hij in de laatste wedstrijd opliep, maar ook Ronaldo moet gemist worden vanwege een blessure. Het wordt dus puzzelen voor Zidane, die alleen Benzema, Lucas Vazques en Diaz tot zijn beschikking heeft in de aanval. Barcelona daarentegen draait op volle toeren.

Barcelona op stoom

Na de 4-1 verliespartij tegen PSG voor de Champions League heeft Luis Enrique de ploeg weer aardig op de rit gekregen. Barcelona won weliswaar moeizaam met 2-1 van Leganés, maar won uit ook van Atletico Madrid met dezelfde score. Afgelopen woensdag werd Sporting Gijon met 6-1 aan de kant gezet. Dit alles leidt ertoe dat Barcelona weer staat waar het moet staan: bovenaan in de Primera Division met 57 punten. Real Madrid heeft één punt minder maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Het is dus weer ongekend spannend in Spanje. Te meer daar Sevilla volgt met 55 punten en dus stiekem meedoet in de strijd om de titel.

Trainer Barcelona neemt afscheid

Luis Enrique kondigde deze week aan aan het einde van het seizoen te vertrekken als trainer van Barcelona. Hij heeft rust nodig, zo kondigde hij aan. De positie van Luis Enrique is onder druk komen te staan nadat Barcelona werd weggespeeld in Parijs. De pers en supporters leken echter vergeten te zijn wat Luis Enrique de afgelopen jaren met Barcelona heeft bereikt. De afgelopen twee seizoenen won hij twee landstitels, de Champions League, twee keer de Spaanse beker, de Spaanse Super Cup, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams. Bovendien staat Barcelona ook nu weer bovenaan en strijdt het in ieder geval om het kampioenschap. In de voetbalwereld, waarin de emotie regeert en de clubs zelf niet langer het beleid lijken te bepalen, is het behalen van prijzen niet altijd voldoende. Dat Real Madrid halverwege het seizoen lange tijd bovenaan stond, doet zelfs de positie van een uiterst succesvolle trainer wankelen. Wellicht biedt het wel de mogelijkheid om snel een Nederlandse trainer in Spanje aan het werk te zien. Ronald Koeman wordt genoemd om de rol van Luis Enrique over te nemen.

Barcelona programma

Aankomende zaterdag, 4 maart, speelt Barcelona thuis tegen Celta de Vigo. Het zou mogelijk moeten zijn de koppositie vast te houden en de druk op Real Madrid op die manier verder op te voeren. Woensdag 8 maart staat de bijna onmogelijke opgave tegen PSG op het programma. Barcelona moet een 4-0 verlies uit in Parijs goed zien te maken. Als er echter een ploeg is, die daartoe in staat is, dan is het Barcelona wel. Zaterdag 12 maart volgt vervolgens de uitwedstrijd tegen Deportivo en 19 maart de lastige thuiswedstrijd tegen Valencia. Kortom, een overvol programma met fantastische wedstrijden.

Barcelona tickets

Altijd al eens Messi en Iniesta live aan het werk willen zien? Dat kan! Vliegtickets naar Barcelona zijn tegenwoordig spot goedkoop en Barcelona tickets zijn eenvoudig te verkrijgen via de vele aanbieders. Kijk daarom snel verder in het programma om Barcelona tickets te kopen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *