Lazio Roma tickets kopen

lazio roma logo

Bekijk het programma om Lazio Roma tickets te kopen en lees daarna meer over de geschiedenis van de club uit Rome. Net als AS Roma speelt Lazio Roma de thuiswedstrijden in het Olympische stadion van Rome. De club, die in 1900 is opgericht, kende met name grote successen aan het einde van de jaren 90 en het jaar 2000. In die periode werd er veel geld in de club gestoken en daarmee werden grote spelers aangetrokken waaronder; Verón, Vieri, Salas, Mihalovíc, Nedved en Mancini, aangevuld met Nesta uit de eigen jeugd. Lazio had een topteam en won onder andere de Italiaanse supercup, de Europese supercup en het landskampioenschap.

Bekijk tickets Lazio Roma

Lazio Roma tickets

Het is natuurlijk fantastisch om eens een wedstrijd van Lazio Roma te bezoeken, eventueel gecombineerd met een bezoek aan de prachtige stad Rome. Lazio Roma tickets kopen is eenvoudig. Kies direct jouw wedstrijd uit in onderstaand programma en klik op de link achter de wedstrijd.

Let op: alle Serie A wedstrijden zijn per speelronde op één datum en tijd gezet. De data en tijden kunnen dus nog wijzigen.

Lazio Roma ticket aanbieders

Lazio Roma tickets   
Voetbalticketshop Lazio roma tickets
Koop je kaarten direct!koop nuKoop nu

Lazio Roma tickets, hotel en vlucht boeken

Ben jij op zoek naar een compleet pakket in plaats van losse tickets Lazio Roma? Dan kun je bij een van de bekende voetbalreisbureaus een reis boeken. Zelf hebben wij veel ervaring met Number1 Voetbalreizen. Bekijk hun aanbod voetbalreizen Lazio Roma via onderstaande link:

Compleet verzorgde voetbalreizen Lazio Roma

Lazio Roma geschiedenis

Op 9 januari 1900 werd Lazio Roma opgericht door negen vrienden. De naam Lazio verwijst naar het gebied waar de club in Rome ligt. In de beginjaren hield de club zich alleen bezig met marathons. Twee jaar na de oprichting kregen de oprichters het voetbalspel geleerd. Lazio was de eerste club in Rome, maar het spel werd steeds populairder.

In de jaren 30 werd Lazio nationaal gezien als een topclub. De club deed vaak mee om de titel, maar greep daar ook telkens naast. Het duurde daarom tot 1958 dat de club haar eerste echte grote prijs wist te winnen, de Italiaanse beker.

In de jaren 60 degradeerde Lazio meerdere keren, maar de club wist ook telkens weer te promoveren. Na de promotie in 1972, wist Lazio in 1974 haar eerste landstitel te winnen. Ook Lazio – net als veel andere Italiaanse clubs – raakte in haar rijke historie betrokken bij een groot omkoopschandaal. Net als AC Milan werd de club begin jaren 80 terug gezet naar de Serie B. De club promoveerde, maar degradeerde ook weer. Het waren donkere tijden. In 1986 volgde een nieuw omkoopschandaal. De club wist een verplichte degradatie naar de Serie C te ontlopen, maar begon wel met punten in mindering. In 1988 wist de club weer naar de Serie A te promoveren.

De zakenman Sergio Cragnotti zorgde vanaf 1992 voor een grote ommekeer. Met veel geld en nieuwe spelers wist de club zich jaar in jaar uit te mengen in de strijd om de Scudetto. Het duurde echter tot het jaar 1998 dat het beleid ook tastbaar werd in de vorm van prijzen. De club won zowel in 1998 als in 1999 de supercup en de beker, won de Uefa Cup in 1999 en de landstitel in 2000.

Ondanks grote aankopen ging het na het jaar 2000 snel slechter. Het bedrijf van Cragnotti had grote schulden, de club kon de salarissen niet meer betalen en topspelers die zwaar op de balans drukten moesten de club noodgedwongen verlaten. Een nieuw omkoopschandaal in 2006 maakte het drama compleet, al mocht de club wel in de Serie A blijven. Sindsdien wist de club de successen uit het verleden echter geen vervolg meer te geven.