Juventus tickets kopen

Bekijk het programma om Juventus tickets te kopen en lees daarna meer over de club uit Turijn.

Juventus is één van de oudste clubs van Italië. De door studenten opgerichte club speelt sinds enkele jaren haar wedstrijden in het Juventus stadium, een door Juventus zelf gefinancierd stadion. De rijke historie laat zich kenmerken door grote successen, maar kende ook diepe dalen. Zo werd Juventus in het seizoen 2006/2007 nog teruggezet naar de Serie B. Dit leidde tot een uittocht van wereldsterren, maar de absolute topspelers bleven de club trouw. Denk hierbij aan Buffon, Nedved, Camoranesi, Trezeguet en Del Piero. Niet voor niets keerde Juventus direct terug op het niveau waar het thuishoort; de Serie A. De club heeft sinds die promotie haar aanzien weer terug weten te winnen. De club strijdt altijd om de prijzen, zowel nationaal als internationaal.

Juventus tickets

Het is absoluut de moeite waard een wedstrijd van Juventus te bezoeken. Wat die club heeft neergezet in de afgelopen jaren is indrukwekkend met een team dat louter bestaat uit topspelers. Juventus tickets kopen doe je via de link achter elke wedstrijd in onderstaand schema.

Bekijk tickets Juventus

Juventus speelschema

Juventus tickets   
Voetbalticketshop tickets
Koop je kaarten direct!koop nukoop nu

Juventus tickets (Voetbalticketshop.nl)

Bij Voetbalticketshop.nl kan je gemakkelijk tickets voor Juventus kopen. Over het algemeen zijn tickets voor Juventus niet goedkoop. Dit komt omdat er een enorme vraag is naar tickets voor Juventus. Hierdoor liggen de prijzen vrij hoog in vergelijking met andere clubs. Desalniettemin heeft de Voetbalticketshop vrijwel alle thuisduels van Juventus beschikbaar. Hierbij kan een keuze worden gemaakt tussen tickets aan de korte- of lange zijde. Bij de lange zijde kan men ook nog onderscheid maken tussen de eerste of tweede rang.

Juventus tickets (VoetbalreizenXL)

VoetbalreizenXL is een andere aanbieder welke zeer geschikt is wanneer je op zoek bent naar Juventus tickets. De prijzen liggen net als bij andere aanbieders vrij hoog. Wanneer je echter kijkt naar de pakketten in combinatie met een hotelverblijf, dan vallen de prijzen iets goedkoper uit. Dit komt waarschijnlijk omdat deze aanbieder prijsafspraken heeft met verschillende hotels in Turijn.

Juventus geschiedenis

Juventus is door studenten opgericht op 1 november 1897. Juventus staat voor “jonge volwassendheid”. De clubkleuren: roze shirt, zwarte broek met zware das. Het bekende zwart witte shirt werd voor het eerst gebruikt in 1903, toen per ongeluk de shirts van Notts County binnenkwamen. Niet voor niets speelde de club uit Engeland een wedstrijd tegen Juventus tijdens de openingsceremonie. In 1905 pakte de club haar eerste kampioenschap. Een breuk binnen de club in 1906, leidde ertoe dat FC Torino werd opgericht. De jaarlijkse derby met veel emotie was geboren.

Na de oprichting van Torino had Juventus de tijd nodig om een nieuw team op te bouwen. Daarna is Juventus eigenlijk altijd een succesvolle club geweest. Zo werd Juventus vijfmaal achtereen kampioen van Italië aan het begin van de jaren 30. In 1958 werd Juventus al voor de tiende keer kampioen.

Na enkele kampioenschappen in de jaren 60 en het begin van de jaren 70 kwam Trappattoni aan het roer als trainer in 1976. Hij won onder meer zes landstitels, een Uefa Cup en een Europacup II. Onder zijn bewind werd bovendien het twintigste kampioenschap uit de historie behaald. In 1985 wist de club uiteindelijk ook de Europacup I te winnen, maar die dag zal vanwege het Heizeldrama, waarbij tientallen supporters om het leven kwamen, altijd als een trieste dag herinnerd worden.

Onder Marcello Lippi pakte Juventus in 1995 de eerste landstitel in 9 jaar. Het jaar daarna won de club na strafschoppen de Champions League finale. Met spelers als Vialli en Del Piero had Juventus topspelers in huis, maar daarna volgden onder andere ook Zidane en Edgar Davids, waardoor de club nog een aantal keren de scudetto wist binnen te halen. Ook in Europa was de club ijzersterk, al verloor het tweemaal de Champions League finale.

Ook na het vertrek van enkele spelers wist de club – mede door de impulsen van Nedved en Trezequet – zich telkens te mengen in de strijd om het kampioenschap, met wederom successen in 2002 en 2003. Helaas werd de Champions League finale in dat jaar opnieuw verloren.

Zoals in de aanhef van deze pagina al geschreven raakte Juventus betrokken bij een enorm schandaal. Sportief directeur Moggi bleek de spin in het web van een netwerk van invloedrijke personen die in staat waren de competitie te beeinvloeden. Juventus werd teruggezet naar de Serie B, moest enkele titels inleveren en zag belangrijke spelers en het bestuur vertrekken. Omdat enkele belangrijke spelers de club trouw bleven keerde de club direct terug op het hoogste niveau.

De laatste jaren is de club weer uiterst succesvol. Zo werd voor het eerst in 9 jaar het kampioenschap behaald in 2012, verhuisde Juventus naar een eigen sfeervol stadion en doet de club Europees weer mee. Juventus werd onder andere kampioen in 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016. Niet voor niets speelt Juventus met drie sterren op haar shirt, kenmerkend voor de zo succesvolle club die meer dan 30 kampioenschappen heeft weten binnen te slepen.