Internazionale tickets kopen

Bekijk het programma om Internazionale tickets te kopen en lees daarna meer over de geschiedenis van de club.

FC Internationale Milano, kortweg Internazionale, speelt net als AC Milan in het Stadio Giuseppe Meazza. De club, die als enige van alle Italiaanse clubs sinds de oprichting van de Serie A altijd in die competitie gespeeld heeft, heeft een rijke historie. Hoewel AC Milan daar meer om bekend staat dan Internazionale, hebben er door de jaren heen veel Nederlandse spelers gespeeld; Faas Wilkes, Aron Winter, Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Andy van der Meyde en Wesley Sneijder. Met Wesley Sneijder op de nummer 10 positie beleefde Internazionale een zeer succesvolle periode. Onder het bewind van Mourinho werd onder ander de Champions League gewonnen.

Internazionale tickets

Op wedstrijdticket.nl is het eenvoudig om tickets van Internazionale te kopen. In onderstaand programma hebben wij de wedstrijden van Internazionale op een rij gezet. Internazionale tickets kopen is met een druk achter de link van de door jou gekozen wedstrijd direct te regelen.

Internazionale speelschema

Inter Tickets   
VoetbalticketXpert tickets
Koop je kaarten direct!koop nuKoop nukoop nu

Internazionale geschiedenis

Internazionale werd opgericht op 9 maart 1908, nadat enkele club leden zich van (de voorloper van) AC Milan hadden afgescheiden. Onvrede over de Italiaanse dominantie bij AC Milan was daar voor de aanleiding. De naam werd in het facistische tijdperk noodgedwongen gewijzigd in Ambrosiana, vervolgens in 1932 in Abrosiana-Inter, om de naam Internazionale in 1945 definitief aan te nemen.

De rijke historie van Inter kent een periode dat als het “Grande Inter in de boeken staat. De club won de landstitel in 1963, 1965 en 1966 en de Europa Cup I in 1964.

Hoewel er niet jaarlijks prijzen werden gewonnen, verliep het in feite goed tot 1991 (het jaar waarin de club nog de UEFA Cup won). Omdat de prestaties in de competitie in de jaren daarna tegenvielen werd ruimte gemaakt voor een nieuwe voorzitter: Massimo Moratti. De voorzitter haalde belangrijke spelers (neem Ronaldo en Crespo), maar een kampioenschap werd in de jaren 90 niet behaald.

In 2005 won de club voor het eerst sinds 1989 de Supercoppa en ook het jaar daarna won Internazionale de Italiaanse beker. Internazionale ging een uiterst succesvolle periode tegemoet, met bekeroverwinningen in 2006, 2010 en 2011 en kampioenschappen in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010. De club won in 2010 zowel de beker, het kampioenschap als de Champions League en onze Sneijder was in dat team misschien wel de belangrijkste speler.

Na het vertrek van Jose Mourinho heeft de club de nodige trainers gehad. In een periode van verjonging en vernieuwing sneuvelen in Italië wel vaker trainers, omdat trainers zelden de tijd krijgen om daadwerkelijk aan een nieuw team te bouwen. Zo werd de opvolger van Mourinho de wacht aan gezegd, ondanks dat hij net het WK voor club teams had gewonnen.

Na teleurstellende jaren kreeg de club in 2013/2014 eindelijk een nieuwe president. Hoewel de club nog altijd voor 30 procent in handen is van Moratti, zijn inmiddels 70 procent van de aandelen overgenomen door Thohir. Onder de nieuwe president hoopt de club op nieuwe successen.