AC Milan tickets kopen

ACMilan_logoBekijk het programma om AC Milan tickets te kopen en lees daarna meer over de geschiedenis van de club.

AC Milan, opgericht in 1899, is één van de grootste clubs in Europa en zeker in Italië. De prijzenlijst is lang, met onder andere 7 maal winst van de Europacup I. Door de jaren heen heeft AC Milan meerdere teams gehad die voor altijd herinnerd zullen worden. Het AC Milan van Rijkaard, Van Basten en Gullit, het team met Maldini, Pirlo, Seedorf en Inzaghi, en het team met Thiago Silva en Zlatan Ibrahimovic. Het Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) behoort tot de klassieke stadions. Het stadion heeft een capaciteit van ruim 80.000 toeschouwers en ondanks dat het stadion relatief oud is (het stadion is gebouwd in 1926), is het een bezoek meer dan waard.

Bekijk aanbod Serie A

AC Milan tickets

Het volledige Serie A programma is terug te vinden op de website van de serie A. Om het eenvoudiger te maken om kaarten voor wedstrijden van AC Milan te kopen, hebben wij hieronder het speelschema opgenomen. Achter elke wedstrijd is een link terug te vinden, waarmee de kaarten direct gekocht kunnen worden.

Alle wedstrijden van de Serie A zijn vooralsnog ingepland op 1 datum en 1 tijd per speelronde. De data en tijden van de wedstrijden kunnen dus nog wijzigen.

AC Milan speelschema

AC Milan tickets   
Voetbalticketshop ticketsseatwave tickets
Koop je kaarten direct!koop nuKoop nukoop nu

AC Milan tickets (Voetbalticketshop.nl)

Voetbalticketshop.com heeft voor alle thuisduels van AC Milan wedstrijdtickets aan. Deze kunnen gemakkelijk en direct via de website worden geboekt. Wanneer je hebt betaald via IDeal ben je gegarandeerd van je wedstrijdtickets. Dan kun je dus vlucht en verblijf bijboeken. De wedstrijdtickets ontvang je normaal gesproken in de week voorafgaand aan de wedstrijd in de vorm van e-tickets via de mail.

AC Milan tickets (VoetbalticketXpert)

Een andere aanbieder waarbij direct op de website tickets voor AC Milan geboekt kunnen worden is de VoetbalticketXpert. Deze Friese ticketaanbieder biedt verschillende zitplaatscategorieën aan voor thuisduels van AC Milan. Tickets voor de topduels tegen Juventus en Inter Milan zijn vaak wel snel uitverkocht. Wanneer je één van deze duels wilt bezoeken dan is het raadzaam om hiervoor al vroeg in het seizoen te boeken.

AC Milan tickets (VoetbalreizenXL)

Een gelouterde naam in de voetbalreisbranche is VoetbalreizenXL. Met een breed scala aan mogelijkheden voor tickets AC Milan is de keuze hier reuze. VoetbalreizenXL heeft om deze reden vaak kort voor de speeldatum nog tickets voor AC Milan beschikbaar. Je kan er bij deze aanbieder ook voor kiezen om vlucht en verblijf bij te boeken. De standaard qua hotels in Italië ligt wel wat lager dan in Nederland. Daarom is het verstandig om in Italië altijd een 4* hotel te boeken.

AC Milan Geschiedenis

Associazione Calcio Milan is opgericht op 16 december 1899, destijds nog onder de naam Milan Football and Cricket Club. De door Engelse emigranten opgerichte club pakte anderhalf jaar later al de eerste landstitel. In 1908 keerde een deel van de clubleden zich af en Internazionale werd opgericht. De grootste rivaal was daarmee geboren en AC Milan was in de jaren daarna vooral een middenmoter.

Na de tweede wereldoorlog wijzigde de club haar beleid en veel buitenlandse spelers werden aangetrokken. Dat leidde tot betere prestaties, zowel op nationaal als Europees. De club won in 1963 en 1969 de Europa Cub I.

Door een omkoopschandaal in 1980 werd de club teruggezet naar de Serie B. De club promoveerde, degradeerde en promoveerde opnieuw. Het tijdperk van Silvio Berlusconi brak daarna aan. Het vervolg is bij een ieder bekend: de drie Nederlanders Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ruud Gullit kwamen de club versterken en vormden een bijna niet te kloppen team met tal van Italiaanse sterren. De club won van 1988 tot en met 1994 viermaal het kampioenschap en driemaal de Europa Cup I / Champions Leaugue. Na 1996, waarin de club de Serie A nogmaals won, werden de prestaties minder, ondanks de aanwezigheid van bijvoorbeeld Robert Baggio en George Weah. Toch wist de club in 1999 weer kampioen te worden en in 2003 en 2007 won de club de Champions League.

In de tussentijd raakte AC Milan betrokken bij een corruptiezaak, waar ook tal van andere clubs bij betrokken waren. Door geringe betrokkenheid van AC Milan zelf, viel de straf voor de club mee.

Na de succesvolle jaren van trainer Carlo Ancelotti raakte het Italiaanse voetbal lichtelijk in verval. Een teleurstellend jaar voor AC Milan volgde. Door de komst van onder andere Zlatan Ibrahimivic en Thiago Silva slaagde de club erin weer kampioen te worden, maar het bleek een incidenteel succes te zijn. Topspelers vertrokken, meerdere trainers waaronder Seedorf kregen niet de tijd te bouwen aan een nieuw team en de supporters zijn ontevreden. Nu de club in handen is van een nieuwe buitenlandse investeerder, hopen de fans op nieuwe sucessen.