Serie A

serie ADe Serie A kent een fantastische historie. Denk aan het AC Milan van Rijkaard, Gullit en Van Basten, het Juventus van Del Piero en Zidane, het Internazionale van Zanetti en Wesley Sneijder. Na al die prachtige jaren verloor de Serie A in de afgelopen jaren enige glans. De economische teruggang heeft ook impact gehad op het voetbal. Inmiddels is de Serie A echter op de weg terug. Juventus stond in 2015 in de Champions League finale en veel topspelers kiezen er weer voor om weer onder de Italiaanse zon te spelen. AC Milan doet weer grote investeringen om het team te versterken en hetzelfde geldt voor teams als AS Roma en Lazio Roma.

De afgelopen jaren is Juventus ijzersterk en de club is vaak favoriet voor de titel, hoewel AC Milan, Internazionale, AS Roma en Napoli zich daar niet snel bij willen neerleggen. Een bezoek aan de stadions in Italië is meer dan de moeite waard en met name in de klassieke stadions moet je een keer geweest zijn. Bezoek het Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) in Milaan, het stadio Olimpico in Rome of het Stadio San Paolo in Napels. Veel clubs hebben plannen om nieuwe stadions te bouwen, zoals ook Juventus al gedaan heeft, dus mocht je de oude stadions nog willen bezoeken, dan moet daar niet te lang mee worden gewacht.

Serie A tickets

Serie A tickets en Serie A voetbalreizen zijn erg populair en er zijn daarom ook meerdere Nederlandse aanbieders. Om een Serie A wedstrijd bij te wonen kun je losse Serie A tickets kopen of een volledige voetbalreis (kaarten, hotel, vlucht) boeken. Wil jij een Serie A wedstrijd bijwonen, kijk goed op onze site. Wij houden je op de hoogte van de beste deals, voor zowel kaarten als reizen, en hebben alle relevante informatie voor je op een rij gezet.

Ben je geïnteresseerd in losse tickets voor wedstrijden uit de Serie A? Bekijk onze Serie A ticket pagina voor algemene informatie en links naar de beste verkooppagina’s of bekijk direct het Serie A programma en druk op de link achter de door jou gekozen wedstrijden om kaarten te kopen.

Indien je kaarten wilt kopen voor AC Milan, Internazionale, Juventus, AS Roma of Lazio Roma, ga dan direct naar de pagina van die club. Wedstrijdticket.nl heeft voor die clubs alle wedstrijden op een rij gezet met de mogelijkheid om direct kaarten te bestellen.

Serie A geschiedenis

De Serie A, in het leven geroepen in het seizoen 1929/1930, heeft een rijke historie. Met klassieke spelers, zoals Roberto Baggio en Alessandro Del Piero, is de Serie A altijd een aantrekkelijke competitie geweest. Silvio Piola staat met 274 doelpunten nog altijd op de eerste plaats van de all time topscorerslijst. Juventus heeft de meeste titels gewonnen en blijft Internazionale en AC Milan ruim voor.

Nederlanders genoeg in de Serie A. In het verleden hebben Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard natuurlijk furore gemaakt bij AC Milan., maar Clarence Seedorf en Wesley Sneijder hebben zeer succesvolle tijden gekend. Andere Nederlandse spelers die actief zijn geweest zijn onder andere Jaap Stam, Faas Wilkes, Aron Winter, Wim Kieft en Bryan Roy.

Serie A voetbalreis

Heb je geen zin om de tickets, de reis er naartoe en de overnachting allemaal apart te regelen en uit te zoeken? Wij geven je informatie over aanbieders van algeheel verzorgde serie A voetbalreizen. Ga direct naar onze voetbalreizen pagina, om kaarten te bestellen inclusief vervoer en hotel.