FC Barcelona Tickets kopen

Barcelona ticketsBekijk het programma voor FC Barcelona tickets en lees daarna meer over de geschiedenis van de club.

Het FC Barcelona van de afgelopen 10 jaar staat bekend als één van de beste voetbalelftallen aller tijden. Eigenlijk is er niet veel veranderd. Van onderaf vindt een continue doorstroming van talenten plaats en de clubleiding haalt jaarlijks de beste voetballers richting FC Barcelona. In de afgelopen jaren werden wederom tientallen en tientallen miljoenen uitgegeven aan spelers. Het beleid van de club leidt ertoe dat het beste voetbal toch echt nog steeds in FC Barcelona gespeeld wordt.

Tickets FC Barcelona

Barcelona is meer dan voetbal alleen. De stad, de sfeer, het eten en het uitgaansleven. Een bezoek aan het stadion is zelfs als er geen wedstrijd gespeeld wordt een ware belevenis. Maar als het gevuld is met fanatieke aanhangers is het nog indrukwekkender. Het is mogelijk om een prachtige Camp Nou Tour te doen als je in de buurt bent, maar ook is het mogelijk een wedstrijd te bezoeken. Tijdens de Camp nou rondleiding krijg je een uniek kijkje achter de schermen en leer je alles over de rijke geschiedenis van het Catalaanse elftal. De echte FC Barcelona sfeer proef je daarentegen pas echt, als je het stadion bezoekt tijdens een wedstrijd.

FC Barcelona ticket aanbieders Nederland

FC Barcelona tickets   
VoetbalreizenXL
Koop je kaarten direct!koop nuKoop nukoop nu

FC Barcelona tickets bij een official partner kopen

FC Barcelona heeft een x-aantal organisaties aangewezen welke losse wedstrijdtickets voor de thuiswedstrijden van FC Barcelona mag verkopen. Bij deze partijen ben je dus altijd zeker van een goede ticket waarmee je het stadion in komt! We kunnen aanraden dan ook tickets voor FC Barcelona bij een van deze officiële verkoopkanalen te kopen. Officiële partner van FC Barcelona binnen Nederland zijn:

FC Barcelona geschiedenis

Op 29 november 1899 werd de club FC Barcelona opgericht. In de eerste jaren speelden met name vrienden en landgenoten van de oprichter Joan Gamper voor de club. Onder het regime van Franco werden de Catalanen onderdrukt. De club staat voor veel Catalanen daarom symbool voor een eigen identiteit en het stadion was in het Franco regime een plek om positieve gevoelens voor de stad en club te uiten.

FC Barcelona staat bekend om haar fantastische speelstijl, de geweldige jeugdopleiding, de continue aanwezigheid van topspelers (denk aan Maradona, Cruijff, Ronaldinho, Romario, Ronaldo en Messi) en een ongelofelijke fanatieke aanhang, die in Spanje culés (vrij vertaald konten) wordt genoemd. De supportersgroep ontleent haar bijnaam aan fanatieke aanhangers die in het oude L’Escopidora stadion geen kaartjes wisten te bemachtigen en daarom op de muren van het stadion gingen zitten. Voor mensen buiten het stadion waren alleen de billen van de fans zichtbaar.

In de jaren vijftig behaalde de club grote successen, met landstitels en Europees bekers. Magere jaren volgden in de jaren 60. Met de komst van Michels, Cruijff en Neeskens vond de club de weg naar boven weer met een kampioenschap in 1975. Door de Nederlandse invloeden, is de club ook onder veel Nederlanders enorm populair. En dat Nederlanders belangrijk zijn geweest voor de club is een understatement.

Zo werd het Dream team geleid door trainer Johan Cruijff. De club won onder zijn bewind vier landstitels en voor het eerst de Europa Cup I. Ronald Koeman maakte de enige treffer in de finale. Bovendien was ook Louis van Gaal zeer succesvol in Barcelona, met meerdere kampioenschappen. Spelers als Kluivert, de gebroeders De Boer, Overmars, Cocu, etc. maakten deel uit van het sterren team.

Na een mindere periode aan het begin van deze eeuw, kwam Frank Rijkaard aan het roer als trainer. Ook hij won meerdere kampioenschappen, de Champions League en hij legde het fundament voor nog meer prijzen. Van Gaal liet Xavi en Iniesta debuteren en Rijkaard deed hetzelfde met Messi.

Overtreffende trap van al die successen is toch wel Josep Guardiola. Geheel in de stijl van Cruijf, tilde hij het niveau van de club naar een ongekend niveau en FC Barcelona won jaren achtereen alles wat er te winnen viel. Zo werd FC Barcelona de eerste club die (alle) zes prijzen in 1 jaar wist te winnen (de Champions League, de Europese Supercup, de Spaanse beker en Supercup en het wereldkampioenschap voor clubs. Aan het succes lijkt maar geen einde te komen.

Barcelona stedentrip tips

naast een bezoek aan het FC Barcelona van Lionel Messi, kan een bezoek aan de mooie stad niet uitblijven. Barcelona heeft namelijk enorm veel te bieden. Naast het bruisende nachtleven, de leuke winkels an aardige mensen, zijn er een aantal absolute trekpleisters waar je geweest moet zijn. Wij komen er al jaren en hebben de drie must sees voor je op een rij gezet

  1. De Sagrada Familia
    Deze basiliek is ontworpen door Gaudi en misschien wel het populairste kunstwerk van Barcelona
  2. Casa Batlló
    Ook dit is gemaakt door Gaudi en een prachtig architectuurwerk waar je geweest moet zijn.
  3. Palau de la MusicaOrfeo catalana
    Dit concert auditorium is adembenemend om te bezoeken, ook als er geen optredens zijn!

FC Barcelona Tickets

FC Barcelona Tickets kunnen via verschillende websites aangekocht worden, bovenstaande verkoopkanalen hebben vaak mooie acties. Zo zie je regelmatig mooie aanbiedingen voorbijkomen. Meld je aan voor de nieuwsbrieven en volg de facebook pagina om de aanbiedingen te kunnen zien.  Een ander alternatief is het aanschaffen van tickets via een van onze ticket partners. Tickets zijn soms voor een prikkie op de kop te tikken. In het door ons gemaakte wedstrijdprogramma word je doorgeleid naar de verkooppagina, waar direct tickets gekocht kunnen worden.

Speelschema Barcelona

Het speelschema van FC Barcelona is te bekijken op de website van FC Barcelona zelf. Deze is altijd actueel.