Primera division

Primera division ticketsDe Primera Division is de hoogste voetbalcompetitie in Spanje, waar voetbal meer is dan sport alleen. Voetbal maakt deel uit van het dagelijks leven. De Spaanse sportkranten worden dagelijks uitgegeven en op straat is voetbal het gesprek van de dag. Hoewel er meerdere topcompetities zijn, staat vast dat de grootste spelers in Spanje spelen. Real Madrid en Barcelona zorgen er ieder jaar weer voor dat sterren de Primera Division glans geven. Wereldvoetballers die in een fractie van een seconde het verschil kunnen maken. Hoewel de grootste sterren altijd bij Real Madrid of Barcelona spelen, is het zeker niet altijd zo dat sprake is van een tweestrijd. Ook Atlético Madrid mengt zich vaak in de strijd en wist, net als Athletic Bilbao, Valencia, Deportivo La Coruna, Real Betis, Sevilla en Sociedad, wel eens de titel te winnen. De Spaanse clubs regeren ook in Europa; er weten altijd wel één of meerdere Spaanse clubs door te dringen tot de laatste vier. Dat de Primera Division een sterke competitie is, is ook duidelijk te zien aan het hoge niveau van het Spaanse nationale elftal.

Primera division tickets

Om een Primera division wedstrijd bij te wonen kun je losse Primera division tickets bestellen of een voetbalreis boeken. Als je losse tickets koopt, zul je ook nog een overnachting en de reis ernaartoe moeten regelen. Hier vind je meer informatie over Primera division tickets. In het Primera division programma kun je direct een wedstrijd uit kiezen. Achter de wedstrijden wordt je doorverwezen naar de verkooppagina van onze ticket partner.

Primera division voetbalreis

De Primera division heeft prachtige affiches. Het is ideaal om dit soort wedstrijden bij te wonen zonder dat je hoeft na te denken over de plek waar je slaapt en hoe je er komt. Wij geven je meer informatie over goede aanbieders van Primera division voetbalreizen!

Primeria Division geschiedenis

Engelse arbeiders en zeelieden hebben het voetbal in Spanje geïntroduceerd aan het einde van de 19de eeuw. Clubs als Athletic de Bilbao (1898) en FC Barcelona (1899) werden opgericht en verschillende competities werden in het leven geroepen. Zo streden verschillende clubs voor het Catalaanse kampioenschap en werd een landelijke bekercompetitie, de Copa del Rey, georganiseerd. In 1928 ging de landelijke competitie, de Primera Division, van start. De kwaliteit van het voetbal werd steeds beter en de Spaanse clubteams domineerden in de jaren 50 en 60 Europa. Zo won het nationale elftal van Spanje in 1964 het EK. Na een mindere periode maakten de Spaanse clubs en spelers en daarmee ook het nationale elftal een enorme ontwikkeling door. Spanje won het EK in 2008 en 2012 en het WK in 2010. Spaanse clubs domineerden en domineren nog steeds de Europese toernooien.

Het meest kenmerkende van de Primera Division is de strijd tussen Real Madrid en FC Barcelona. El Clasico wordt door honderden miljoenen mensen bekeken. Messi en Ronaldo zijn sinds 2009 in een jaarlijkse strijd verwikkeld om de topscorerstitel en hebben het aantal doelpunten naar een ander niveau getild. Waar het in het verleden voldoende was om ruim 20 doelpunten te maken, zijn deze spelers in staat geweest om ruim 40 keer te scoren. Messi maakte er in 2012 zelfs 50.

Het publiek in Spanje is fantastisch en de stadions zijn een bezoek meer dan waard, zeker omdat het bijwonen van een wedstrijd gecombineerd kan worden met een bezoek aan geweldige steden. Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla en Malaga hebben fantastische stadions, maar bovendien een bruisend uitgaansleven.