Newcastle/Sunderland tickets

Bekijk het programma om Newcastle United tickets en Sunderland tickets te kopen en lees daarna meer over de geschiedenis van beide clubs.

Een reis naar het Engelse voetbal hoeft niet veel te kosten. De beste voorbeelden waarmee dit geïllustreerd kan worden zijn de clubs Sunderland en Newcastle United. Reizen, inclusief vervoer (boot) en tickets zijn soms al vanaf € 149,– te boeken. Wil je dus een Premier league of  Championship wedstrijd bijwonen, dan is dit je kans.

Newcastle United en Sunderland tickets

Het Engels voetbal, of dat nou op het eerste of tweede niveau is, is altijd geweldig om naar te kijken. De passie, strijd en sfeer is ongekend. Wil jij Newcastle United tickets of Sunderland tickets kopen? Kijk snel verder  op de website van VoetbalreizenXL (voetbaltickets Engeland) of ga naar onderstaand speelschema en klik op de koop nu button achter de door jou gewenste wedstrijd.

Newcastle United en Sunderland speelschema

Newcastle & Sunderland tickets  
viagogo tickets
Koop je kaarten direct!koop nuKoop nu

Sunderland Geschiedenis

In 1879 werd Sunderland  & District Teachers Association opgericht, maar als snel constateerde het management dat het beter was niet alleen leraren als speler aan te nemen. In 1885 werd de naam gewijzigd in Sunderland Association Football Club. Een discussie over professionele spelers bleef echter bestaan, omdat die spelers de lokale helden uit het eerste elftal verdreven. Er volgde een splitsing; de lokale mannen gingen spelen voor Sunderland Albion FC en zij wonnen in 1890 de strijd om een plek in de Football League. In de beginjaren was de club erg succesvol. De club won het Engels kampioenschap in 1892, 1893, 1895, 1902, 1913 en 1936. In 1934 en 1973 won de club ook de FA Cup.

In 2007 promoveerde Sunderland naar de Premier League. Sindsdien speelt de club op het hoogste niveau. Onze eigen Dick Advocaat zorgde er in 2015 voor dat de club zich opnieuw wist te handhaven. Belangrijkste wedstrijd van het jaar is natuurlijk de wedstrijd tegen Newcastle United.

Voetbaltickets Sunderland

Newcastle United Geschiedenis

In 1881 opgericht werd de voetbalclub Stanley opgericht. In 1892 werd de naam gewijzigd in Newcastle United, nadat de club eerst nog een jaar of 10 als Newcastle East End bekend door het leven ging. Al in 1883 werd het stadion St. James Park in gebruik genomen. Newcastle United is altijd een club met een grote achterban geweest (vandaar ook dat het stadion meerdere keren is uitgebreid en nu een capaciteit heeft van 52.387 toeschouwers), maar ook een club van vallen en opstaan, successen, titels en degradaties.

Zo won de club aan het begin van vorige eeuw drie keer Premier League, evenals in 1927. Newcastle United won ook de FA cup. Na 1955 wist de club op het hoogste niveau echter geen grote prijs meer te winnen. De club zakte meerdere keren af naar een lager niveau, maar wist ook telkens terug te keren en zelfs Champions League te spelen. De slapende reus, is echter nooit helemaal wakker geworden, ondanks tal van dure aankopen. Investeringen van tientallen miljoenen ten spijt, Newcastle United degradeerde in 2016 wederom naar the Championship, het tweede niveau van het Engelse voetbal.

Voetbaltickets Newcastle United bestellen