Manchester United tickets kopen

Manchester united ticketsBekijk het programma om Manchester United tickets te kopen en lees daarna meer over de club uit Manchester.

Manchester United is, ongeacht de stand op de ranglijst, één van de populairste clubs ter wereld. Het stadion is met 76000 toeschouwers iedere wedstrijd stijf uitverkocht. En dat is terecht. Een bezoek aan het Theatre of Dreams is werkelijk een fantastische beleving. In de Premier League staan er wekelijks topwedstrijden op het programma. Winnen of verliezen is eigenlijk elke wedstrijd mogelijk, of je nou tegen de topploegen speelt, of tegen de “kleinere” clubs onderaan de ranglijst.

Manchester United tickets

Via de website van Manchester United is het mogelijk tickets te kopen, maar dit zal niet eenvoudig zijn. Wij achten de kans groter dat het lukt om tickets Manchester United te kopen via bijvoorbeeld de betrouwbare website van Viagogo en via voetbalreisbureau VoetbalreizenXL. Achter iedere wedstrijd van Manchester United in onderstaand schema is een link terug.

Manchester United tickets (Voetbalticketshop.nl)

Kaarten voor thuiswedstrijden van Manchester United kun je bestellen bij de Voetbalticketshop. Zij hebben een ruim assortiment voor zowel wedstrijden uit de Engelse Premier League en het Europese voetbal. Bijna alle orders worden binnen Nederland verstuurd. In uitzonderlijke situaties komen de kaarten klaar te liggen bij de receptie van het hotel. Bekijk tickets Manchester United

Bekijk tribune opties

Manchester United tickets (VoetbalticketXpert)

Tickets voor de wedstrijden op Old Trafford zijn los te koop bij VoetbalticketXpert. Zij bieden niet alleen kaarten aan voor de Premier League wedstrijden maar ook voor de Europese thuisduels. Naast de reguliere zitplaatscategorieen kun je bij hen ook terecht voor hospitality tickets. Dit zijn de betere zitplaatsen in het stadion en deze gaan vaak samen met een diner voorafgaand of na de wedstrijd. Benieuwd naar de ticket mogelijkheden? Bezoek de website

Tickets Manchester United

Geschiedenis Manchester United

In 1878 werd de club Newton Heath opgericht door werknemers op de Lanashire-Yorkshire spoorlijn. Dat was niet direct een succes. Eind 19de eeuw vond de club in John Henry Davies een investerdeerder om de club te redden van de ondergang. De naam van de club werd in 1902 gewijzigd in Manchester United, de naam waaronder de club uit Manchester de meest succesvolle club van Engeland zou worden. In 1905/1906 promoveerde Manchester United naar de eerste klasse en in 1908/1909 volgde al het eerste kampioenschap. Belangrijk moment in de geschiedenis was de start van de bouw van het stadion in 1908, dat in 1910 in gebruik werd genomen. Destijds had het stadion al 80.000 toeschouwers. In 1911 werd Manchester United wederom kampioen, maar daarna volgde een moeilijke periode met degradaties en financiele problemen.

Aan het einde van de tweede wereldoorlog trad een belangrijke periode aan: Matt Busby tekende zijn eerste contract als manager. Busby geloofde in eigen jeugd, investeerde daar veel tijd en geld in en hij hervormde de jeugdopleiding. Het waren de talenten die Manchester United aan nieuwe successen wisten te helpen, met onder andere kampioenschappen in 1956 en 1957. Op 6 februari 1958, de dag dat de kroon op het werk gezet zou moeten worden tegen Real Madrid, stortte het vliegtuig neer waarin onder andere acht spelers zaten. Een enorme tragedie. Matt Busby wist echter niet van ophouden en begon opnieuw met bouwen aan een succeselftal. Hoewel het jaren duurde, won hij in 1963 de FA cup, en in 1965 en 1967 wederom twee kampioenschappen. Zijn grootste overwinning kwam 10 jaar na de crash – de club won de Europa Cup I. Zogenaamde Busby Babes zijn nog steeds legendes van de club. Denk aan Bobby Charlton, Denis Law en George Best. Na 25 jaar nam Matt Busby afscheid van Manchester United. Na zijn vertrek volgde een periode van vallen en opstaan.

Een nieuwe periode van succes brak eigenlijk pas aan toen Alex Ferguson in 1986 aantrad, al had ook hij jaren nodig om een nieuw elftal te bouwen. Gelukkig gaf de club Ferguson de tijd die hij nodig had. Vanaf 1990 begon de succesreeks van de Schot. Manchester United was niet meer te stoppen en nieuwe talenten kwamen tot bloei (Beckham, Scholes, Giggs etc.). Ferguson werd maar liest 13 keer kampioen, won tweemaal de Champions League en vele andere cups. Ook na de opvolging van Ferguson heeft het management moeite de club van een succesvolle opvolger te voorzien. Met het aanstellen van Mourinho hopen de rijke investerdeers de club terug te brengen naar de top van Europa.

Manchester United speelschema

Het speelschema van Manchester United is te bekijken op de website van Manchester United zelf. Deze is altijd actueel.

Bekijk speelschema Manchester United