Premier League

De deal voor de uitzendrechten voor de wedstrijden in de beste voetbalcompetitie ter wereld – the Premier League – tekent de populariteit van het Engelse voetbal. Het duizelingwekkende bedrag van 5.13 miljard pond (€ 6.9 miljard) werd door de tv zenders Sky TV en BT betaald voor de uitzendrechten in de periode van 2016 tot 2019. Soms is het schrijnend om te zien – wanneer je zapt tussen de Nederlandse competitie en de Engelse competitie – wat het verschil in tempo is. Kracht, techniek, snelheid; de Premier League heeft het allemaal, omdat het spel gespeeld wordt door de beste spelers ter wereld. Bovendien wordt het verschil in kwaliteit door de clubs in de onderste regionen gecompenseerd door een tomeloze inzet. Spelers zijn niet alleen voetballers meer, het zijn sterren en atleten tegelijk. Daar komt dan nog bij dat de sfeer in het stadion, bij welke wedstrijd je ook aanwezig bent, schitterend te noemen is. Dat moet je een keer meegemaakt hebben. En dat kan.

Pemier league tickets

Het kopen van premier league tickets en het organiseren van een reis, is eenvoudiger te regelen dan je denkt. Wij hebben de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet. Dit hebben we gedaan door aanbieders van Premier league tickets en premier league voetbalreizen met elkaar te vergelijken op basis van prijs, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. De beste aanbieders hebben we voor je op een rij gezet!

Premier League geschiedenis

De Football League First Division is sinds 1888 de hoogste voetbalcompetitie in Engeland geweest. Na de jaren 80, waarin het niet goed ging met het Engelse voetbal, werd in de jaren 90 het herstel ingezet. Stadions werden gerenoveerd, nieuwe regelgeving zorgde voor vermindering van rellen, tv gelden namen toe en de Engelse clubs wisten steeds meer topspelers aan zich te binden. In 1992 werd de FA Premier League opgericht (die naam is later aangepast naar simpelweg Premier League). De nieuwe competitie was voor de clubs veel lucratiever en dat resulteerde in prijzen op het hoogste Europese niveau.

Eind jaren 90 won Manchester United de Champions League. Arsenal speelde na de eeuwwisseling de finale en Chelsea, Liverpool en Manchester United wisten de cup met de grote oren te winnen. De Premier League hoort, zeker met de sfeervolle stadions, tot de meest aantrekkelijke van de wereld. Door de verschillende bekertoernooien volgen de wedstrijden elkaar in een razendtempo op, waardoor er week in week uit 2 á 3 wedstrijden gespeeld worden.

Informatie per club over het boeken van voetbalreizen Engeland.