Loting Champions league 2016/2017

champions-league-kaarten

Over een paar weken staat de Champions league loting op het programma. De Nederlandse kampioen, PSV, is verzekerd van een plek in de groepsfase van dit miljoenenbal. Ajax dient zich nog via de Champions league kwalificatie te plaatsen. Daarvoor moeten de Amsterdammers eerst PAOK verslaan en vervolgens een nader te bepalen tegenstander. Als alle deelnemers van het eindtoernooi bekend zijn, vindt vervolgens op 25 augustus 2016 de loting plaats. Een totaal van 78 teams verdwijnen in de bekende kokers, en de groepsindeling wordt bekend gemaakt. Vanaf 13 september barst het spektakel vervolgens los, en op 3 juni 2017 wordt de finale in het Millennium stadion van Cardiff gespeeld.

Champions league loting voor PSV

De Eindhovenaren wisten ons, in tegenstelling tot Ajax in de jaren daarvoor, te verrassen met goed voetbal en een plek in de knock-out fase. Dit jaar wil PSV dit resultaat minimaal evenaren, maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. De Nederlandse competitie krijgt wereldwijd een steeds slechtere positie, waardoor de winnaar van de eredivisie dit jaar niet in de eerste pot van de loting zit. Hierdoor ontloopt het de beste ploegen ter wereld niet en moet PSV het in ieder geval opnemen tegen de winnaar van de beste competities ter wereld. PSV vreest zelfs voor een plek in pot 4 tijdens de loting van de Champions League 2016/2017, terwijl Ajax bij plaatsing in pot 3 terecht komt.

Kwalificatie Champions league voor Ajax

Ajax is in de voorronde van de Champions league verzekerd van een zogenaamde geplaatste status. Dat betekent dat zij de beste clubs ontlopen. De eerste tegenstander van Ajax is PAOK, waartegen in de eerste thuiswedstrijd teleurstelling met 1-1 gelijk werd gespeeld. Op 3 augustus moeten de Amsterdammers bij PAOK zien te overleven, waarna nog een wedstrijd wacht. Als ze verliezen, moet een play-off wedstrijd worden gespeeld voor plaatsen in de Europa league. Als Ajax wint, maar de volgende Champions league kwalificatiewedstrijd verliest, zijn ze wel direct geplaatst voor de Europa League 2016/2017.

Wil je bij een Champions league wedstrijd aanwezig zijn? Wij hebben de belangrijkste en meest betrouwbare Champions league ticket verkoop websites voor je op een rij gezet. Neem snel een kijkje voor meer informatie over Champions league tickets.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *