Koop Ajax tickets en zie de nieuwe sterspeler aan het werk

Ajax kaartenAjax kan een roerige transferperiode achter zich laten nu de Europese transfermarkt gesloten is. Het is daarom tijd om de balans op te maken.

Hoewel de ogen het afgelopen weekend gericht waren op Justin Kluivert, neemt Ajax helaas ook afscheid van een ander groot talent. El Ghazi heeft zijn gewilde overstap naar het Franse Lille namelijk afgerond. De rechtsbuiten van Ajax raakte eerder uit beeld, na een woordenwisseling met Bosz, maar zag zijn goede inzet in Jong Ajax beloond worden met speeltijd in de Eredivisie. Desondanks zette hij in op een vertrek en Ajax besloot daaraan mee te werken. Naar verluidt neemt de Noord Franse club El Ghazi over voor een bedrag ad 9 miljoen Euro.

Eerder deze winter nam Ajax al afscheid van een ander groot talent. Bazoer, vorig jaar nog smaakmaker, verliet de club uit Amsterdam al enkele weken geleden, evenals Gudelj die naar China vertrok. Daarmee verliest de club dus drie sterkhouders die vorig jaar nog een basisplaats hadden. Ook Krul, afgelopen zomer nog aangetrokken, verliet de club met een last minute transfer naar AZ. Onana heeft zich dermate goed ontwikkeld dat Krul niet aan de bak kwam, terwijl hij na zijn blessure juist minuten moet maken. Dijks wordt verhuurd aan Norwich City.

Aan een vertrek van Riedewald, die ontevreden is met zijn positie op de bank, wenst Ajax niet mee te werken.

Ajax laat eigen talenten gaan en koopt er nieuwe voor terug

Waar Ajax gevestigde namen liet vertrekken, vulde zij de opleiding en selectie aan met piepjonge spelers. Eind januari versterkte Ajax zich namelijk met Szabolcs Schön en Olivér Horváth, maar dat kreeg – in verhouding tot veel andere transfers – weinig aandacht. Schön, pas 16 jaren jong, komt over van Boedapest Honvéd. De FIFA moet de transfer eerst nog goedkeuren. Horváth heeft dezelfde leeftijd, komt over van MTK Boedpast en is inmiddels aangesloten bij de B jeugd.

Daar bleef het niet bij. Ajax versterkte zich een dag na eerdergenoemde transfers namelijk ook met Antonio Trograncic. Toen hij pas 15 jaar was, werd hij door Guardiola bij de selectie van Bayern München gehaald. Hoewel hij indruk maakte, bleef een echte doorbraak uit. Sterker nog, zelfs bij het jeugdteam zal hij regelmatig op de bank. Desalniettemin spreekt Ajax het vertrouwen in de jonge middenvelder uit.

Ten slotte maakte Ajax gisteren, op de slotdag van de transfermarkt, melding van de komst van David Neres. De spelers van Sao Paulo wordt gezien als één van de grootste talenten van Brazilie, waar Ajax maar liefst tussen de 12 en 15 miljoen Euro voor over heeft. De 19 jarige buitenspeler, zou zowel op de rechter als linkerflank uit de voeten kunnen. Gezien het prijskaartje zullen de verwachtingen hoog gespannen zijn.

Ajax tickets

Wil jij de nieuwe spelers van Ajax aan het werk zien? Koop dan snel kaarten op de Ajax tickets pagina. Zoals in de vorige blog vermeld staan er mooie (en voor Ajax lastige) wedstrijden op het programma. De club uit Amsterdam kan jouw steun daarom zeker gebruiken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *