Heerlijke Eredivisie zondag gaat van start

Ajax tickets

Het Eredivisie weekend is alweer even onderweg: Vitesse won eenvoudig met 5-0 van Sparta, Excelsior won opvallend genoeg met ruime cijfers van Heerenveen (4-1), Heraces Almelo won met 2-1 van FC Utrecht en Ado Den Haag won met 1-0 van NEC en deed zodoende goede zaken in de strijd om degradatie te voorkomen. PSV deed stiekem wat het moet doen om stille hoop op het kampioenschap levend te houden. De Eindhovenaren wonnen met 1-3 van Go Ahead Eagles. Zo staat PSV, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, 1 punt achter op Ajax en heeft het Feyenoord op 5 punten genaderd. Ajax en Feyenoord kunnen zich dus geen misstap veroorloven.

Feyenoord – Az en Ajax tegen FC Twente

Eerst staat de wedstrijd Willem II tegen PEC Zwolle nog op het programma om 12:30 uur, maar om 14:30 uur breekt de Eredisie zondag echt los. Feyenoord speelt dan thuis tegen AZ. De nummer 1 tegen de nummer 6. Feyenoord, dat nog altijd voorligt op het schema van het gouden jaar in 1998/1999 (bron VI), kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd met AZ. Van Bronckhorst kan echter niet beschikken over Kongolo, Elia, Basacikoglu en Jones. De breedte van de selectie van Feyenoord komt nu dus echt goed van pas. Vermeer zal naar verwacht terugkeren onder de lat, Kuyt zal mogelijk in de basis staan om het verlies van Elia op te vangen en in de verdediging heeft Van Bronckhorst meerdere opties. Nu de Rotterdammers in beroep zijn gegaan tegen de straf voor Vilhena, is hij in ieder geval (nog) wel beschikbaar. Lukt het Feyenoord na de domper tegen Sparta weer de volle drie punten te pakken?

In navolging van Sparta liet ook Ajax punten liggen tegen FC Groningen. In plaats van de competitie in eigen hand te nemen, ligt het initiatief daardoor nog steeds bij Feyenoord. Winst tegen FC Twente is daarom voor de Amsterdammers van wezenlijk belang. Ajax staat nu nog op vier punten achterstand, maar dat kan na vandaag duidelijk anders zijn.

Feyenoord tickets – Ajax tickets

Voor Ajax tickets en Feyenoord tickets ben je bij wedstrijdticket.nl aan het juiste adres. De ontknoping van de Eredivisie is in zicht met de kraker Ajax – Feyenoord  op 2 april. Wil jij daarbij zijn? Dat kan! Lees snel verder.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *