Europa League

Europa league ticketsOndanks dat de Champions League het belangrijkste toernooi is voor clubteams, maakt dat de Europa League niet minder leuk. Er werd voor het eerst voor de bokaal gestreden in 1971, destijds nog de UEFA Cup genoemd. De geschiedenis van de UEFA Cup begon echter al eerder, namelijk in 1955, toen de Jaarbeursstedenbeker werd opgericht. De bedoeling daarvan was een toernooi te spelen met ploegen uit steden die ook handelsbeurzen organiseerden. In 1971 kwam daar dus verandering in. Door veel mensen werd de UEFA Cup ook wel de Europa Cup III genoemd, na de Europa Cup I (het toernooi voor landskampioenen) en de Europa Cup II (het toernooi voor bekerwinnaars). In 1999 werd de Europa Cup II opgeheven en bekerwinnaars deden vanaf dat moment mee aan de UEFA Cup. In 2009 is de UEFA Europa League in de plaats gekomen van de UEFA Cup. Inmiddels begint ook dit toernooi – net als de Champions League – met een groepsfase om vervolgens aan de knock out fase te beginnen. Wie er aan de Europa League mogen deelnemen wordt bepaald aan de hand van de positie op de UEFA competitie coefficientieranglijst. De nummers 3 uit de groepsfase van de Champions League worden bovendien toegevoegd aan de knock-out fase van de Europa League.

Europa League tickets

Het bemachtigen van Europa League tickets is  iets makkelijker dan wanneer je in het bezit van Champions League tickets wilt komen. Wij hebben tips hoe je het beste aan Europa League tickets kunt komen, maar ook informatie over een reis naar het buitenland voor een Europa League wedstrijd voor je op een rij gezet.

Europa League statistieken

FC Sevilla is de ploeg die in de Europa League het meeste succes heeft behaald. De club won de cup inmiddels al vier keer. Juventus volgt met drie eindoverwinningen, evenals Internazionale en Liverpool. Ook hier geldt – dat was namelijk ook m.b.t. de Champions League het geval dat de Spaanse clubs het meeste succes hebben. De Europa League werd al 9 keer gewonnen door een Spaans club. Dit keer moeten zij die eerder echter wel delen met de Italiaanse clubs.

Daniel Carrico heeft de meeste wedrijden in de Europa League gespeeld. Hij wordt gevolgd door Cardozo en Jermain Lens. Hernik Larsson bekleedt met 40 goals de eerste plaats op de lijst van de beste topschutters. Klaas Jan Huntelaar volgt op gepaste afstand.