Europa League gaat weer van start

europa league kaartenVolgende week gaat de Europa League weer van start. Hoewel de Champions League van een hoger niveau is, wordt de Europa League voor de Nederlandse voetballiefhebber een steeds leuker toernooi. Nederlandse clubs spelen tegen clubs van niveau en maken kans om een goede prestatie neer te zetten, getuige ook de overwintering van Ajax en AZ. Bovendien staan er mooie wedstrijden op het programma nu wij bij de laatste 32 zijn aanbeland. In deze blog wat meer informatie over de wedstrijden die aankomende week gespeeld zullen worden en het laatste nieuws over Ajax en AZ.

Europa League programma

Op donderdag 16 februari a.s. zullen de eerste wedstrijden na de winterstop in de Europa League gespeeld worden. Het programma start om 17:00 uur met de wedstrijd Krasnodar tegen Fenerbahce. Daarna worden er veel wedstrijden afgewerkt om 19:00 uur en 21:05 uur. Eén van die wedstrijden is Manchester United tegen Saint-Étienne. De topclub van trainer Mourinho maakt, met al die goede spelers, zeker kans op de eindoverwinning, al moet het natuurlijk waken voor onderschatting. Een andere topwedstrijd in de Europa League is de wedstrijd van Villareal tegen AS Roma. Villareal staat op dit moment zesde in de Primera Division, de club van Kevin Strootman derde in de Serie A. Een mooi affiche dus.

Wil je een blik werpen op het volledige programma van de Europa League? Kijk snel verder in het volledige Europa League programma. Uiteraard heb je dan ook direct de mogelijkheid om tickets te kopen.

AZ – Olympique Lyonnais tickets

Een andere mooie wedstrijd die op het programma staat – zeker voor ons Nederlanders – is de wedstrijd AZ tegen Olympique Lyonnais. De wedstrijd wordt eveneens gespeeld op donderdag 16 februari, om 19:00 uur. John van den Brom sprak in december, direct na de loting, de verwachting uit dat AZ het met name op fysiek gebied zwaar zal krijgen. De trainer kijkt, net als de supporters, uit naar de wedstrijd tegen de huidige nummer vier van Frankrijk. Jammer genoeg is Memphis Depay namens Lyon niet inzetbaar in de Europa League, omdat hij voor Manchester United dit jaar al uitkwam op het tweede Europese niveau. Depay zal zijn focus dus moeten verleggen naar de competitie en de nationale beker.

Wil jij kaarten kopen voor de wedstrijd van AZ? Kijk dan snel in het overzicht op de AZ Europa League tickets pagina.

Legia Warschau – Ajax tickets

Ruim twee uur nadat AZ aan haar wedstrijd tegen Lyon begint, hervat Ajax de Europa League met de lastige uitwedstrijd tegen Legia Warschau. De Amsterdammers maken een goede kans om de laatste 16 te bereiken, maar stap 1 is een goede uitgangspositie te creëren in de heenwedstrijd. De laatste keer dat de clubs elkaar troffen, in februari 2015, won Ajax met 0-3 en 1-0. Ajax hoeft Pools international Berezsunski en Nikolic in ieder geval niet te vrezen. Bereszynski stapte in de winterstop over naar Samdoria, terwijl de spits zijn geluk ging beproeven in de Amerikaanse competitie. De doorbraak van Justin Kluivert zal in Legia niet onopgemerkt blijven. Ajax beloonde de zoon van Patrick namelijk met een inschrijving voor de Europa League. Hopelijk weet Kluivert net zoveel indruk te maken in Europa, als dat hij al heeft gemaakt in de Eredivisie.

Op 23 februari a.s. om 19:00 uur staat de return in de Amsterda Arena op het programma. Wil jij één van de Ajax wedstrijden bijwonen? Bekijk de Ajax Europa League tickets pagina.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *