Ajax tickets kopen

Bekijk het programma om Ajax tickets te kopen en lees daarna meer over de geschiedenis van de club uit Amsterdam.

De op 18 maart 1900 opgerichte Amsterdamsche Football Club Ajax hoort bij de traditionele top 3 van Nederland. Met de meeste landstitels van Nederland op zak, de onafgebroken aanwezigheid in de hoogste Nederlandse competitie en de goede prestaties in de vorige eeuw is Ajax zelfs een van de meest succesvolle club ter wereld. De rijke geschiedenis van Ajax zorgt ervoor dat zij nog steeds een grote naam heeft in de mondiale voetbalwereld. Na de succesvolle jaren 90 is Ajax op internationaal niveau teruggezakt. Met veel oude topspelers in de organisatie probeert Ajax zich nu terug te knokken om uiteindelijk weer met spelers uit eigen jeugd en met het bekende 1-4-3-3 systeem Europa te veroveren.

Kaartjes ajax kopen

Ajax tickets

Een bezoek aan de Arena is een leuk dagje uit en een mooie kans om één van de beste teams uit Nederland aan het werk te zien. Wil je Ajax tickets kopen voor een wedstrijd in de Arena? Via de website van Ajax is het, zeker voor de mindere affiches, mogelijk om tickets te kopen voor een wedstrijd. Je moet hiervoor wel een club kaart aanschaffen. Hier mogen dan, afhankelijk van de wedstrijd, meerdere tickets op worden gekocht. Let er wel op dat de aanschaf van een club kaart 2 tot 4 weken in beslag neemt.

Wil je echter direct Ajax tickets kopen? Achter elke wedstrijd in het Ajax programma kun je direct op de link klikken en de kaarten aanschaffen.

Ajax tickets kopen

Ajax programma 2021/2022

Het complete programma Ajax seizoen 2021/2022 is te bekijken op de website van de club.

Ajax geschiedenis en statistieken

Na een eerdere poging in 1894 lukte het op 18 maart 1900 wel: AFC Ajax werd opgericht. Tot 1907 werd tussen de weilanden in Amsterdam Noord gevoetbald. In dat jaar verhuisde Ajax naar “Het Houten Stadion”. Pas in 1911 werden daar echter pas de eerste tribunes geplaatst. In de jaren dertig verhuisde Ajax naar de Meer, waar de club grote successen zou beleven en veel topspelers zouden doorbreken. Ajax won er vele landstitels en Europese bekers; spelers als Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert braken er door. Voor belangrijke duels werd het Olympisch stadion soms als uitvalsbasis gebruikt, maar uiteindelijk verhuisde Ajax in 1996 naar het stadion dat nog steeds de thuisbasis is: de Amsterdam Arena. De Arena heeft een capaciteit van 53.502 plaatsen.

Ajax wordt alom geëerd om haar beroemde jeugdopleiding. Zo maar wat namen: Johan Cruijff, Marco van Basten, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Clarence Seedorf, Edgar Davids en Dennis Bergkamp. Ajax won tweemaal de wereldbeker (1972, 1995), viermaal de Europacup I/Champions League (1971, 1972, 1973 en 1995), de Europa Cup II (1987) en de Uefa Cup (1992). Met meer dan 30 kampioenschappen is Ajax bovendien recordkampioen van Nederland. Piet van Reenen heeft met 273 doelpunten de meeste treffers achter zijn naam staan. Johan Cruijff volgt op 2 doelpunten, Sjaak Swart heeft er 228 gemaakt. Laatstgenoemde is ook direct de speler die de meeste duels voor Ajax heeft gespeeld, namelijk 603.

Mogelijkheden kopen offiële Ajax kaarten

Officiële kaarten voor wedstrijden van Ajax koop je via de officiële Ajax website. Daar is ook meer informatie terug te vinden over de route die je het beste kunt volgen om offïciële kaarten in handen te krijgen. Wij hebben de belangrijkste informatie voor je opgezocht en zetten die informatie hier op een rij.

Net als bij veel andere clubs zijn er verschillende soorten kaarten. Te beginnen bij de belangrijkste: de seizoenskaart. Met de Ajax seizoenskaart ben je gegarandeerd aanwezig bij alle 17 thuiswedstrijden in de Eredivisie. Daarnaast heb je het eerste aankooprecht op alle andere wedstrijden (Europees en beker). Vind je de seizoenskaart te duur, of hoef je simpelweg niet alle wedstrijden bij te wonen, dan vormt de Ajax Life kaart wellicht een goed alternatief. Die kaart geeft geen toegang tot de wedstrijden, maar de kaart geeft je voorrang bij de aankoop van tickets voor alle competities.

Voor sommige wedstrijden geldt een clubcard verplichting. Met de Ajax Club card is het dan mogelijk om kaartjes te kopen. Voor weinig geld is de club card aan et schaffen. Ajax Life Club Card houders, Kids Club Card houders en Ajax seizoenskaarthouders hebben echter wel voorrang. Die Club Cards zijn ook duurder. Seizoenskaarthouders gaan echter altijd voor.

Ook voor de jonge Ajax supporters zijn er verschillende kaarten in omloop. Zo geven de Ajax Kids Club Card (t/m 12 jaar) en de Ajax Jonge share  (13 t/m 18 jaar) voorrang bij het kopen van kaarten voor de Eredivisiewedstrijden, Europacup wedstrijden en wedstrijden voor de KNVB beker.

Tenslotte bestaat de Mindervaliden club card. De naam zegt het al: mindervaliden (rolstoel gebonden of een visuele beperking) kunnen met deze club card tickets kopen voor wedstrijden van Ajax.

Per wedstrijd is bepaald hoeveel kaarten je mag kopen. Dat vind je terug op de website.

Let op: Voor de meeste wedstrijden heb je geen Club card nodig. Op de website https://www.ajax.nl/tickets-support.htm staat in het schema aangegeven of sprake is van vrije verkoop, of niet. Soms worden er zelfs nog kaarten op de wedstrijddag zelf verkocht aan het stadion. Of dat gebeurt, wordt via de website bekend gemaakt.

Weet dat Ajax de vakken 424 en 425 exclusief beschikbaar stelt voor families. Tot 13 jaar geldt daarbij een 50 procent kortingsregeling.