Eredivisie

Eredivisie ticketsDe Eredivisie is opgericht in 1956. Er werd vanaf dat moment in een landelijke competitie gestreden voor het kampioenschap. In de recente geschiedenis heeft de Eredivisie de nodige naamsveranderingen ondergaan. Van PTT Telecompetitie en KPN Telecompetitie tot Holland Casino Eredivisie. Sinds 2005 is men weer teruggekeerd naar de oorspronkelijke naam: simpelweg “Eredivisie”. De kampioen van Nederland neemt in het volgende seizoen deel aan de Champions League. Ondanks dat de Nederlandse clubs geen rol van betekenis meer spelen op de internationale velden, is de Eredivisie de laatste jaren spannender dan ooit. Waar de dienst vroeger werd uitgemaakt door Ajax, Feyenoord of PSV, zijn er meerdere clubs die tegenwoordig in de top meedraaien. Het blijft daardoor vaak spannend tot de laatste speelrondes. Zal Feyenoord de aankomende jaren nog de landstitel winnen, wordt het wederom Ajax, trekt het  sterke PSV aan het langste eind of gaat een andere ploeg er met de hoofdprijs vandoor?

Eredivisie statistieken

Ajax heeft de meeste kampioenschappen op haar naam geschreven. De club was de eerste die de landstitel (in 1956) veroverde. PSV volgt daarna, ruim voor Feyenoord. De allereerste topscorer in Nederland was Coen Dillen van PSV, met 43 treffers. Dat aantal is daarna nooit meer overtroffen, al kwamen enkele spelers gevaarlijk dichtbij. Zo scoorde Henk Groot van AJAX er in het seizoen 1960/1961 41 en maakte hij er een seizoen eerder 38. Mateja Kezman van PSV kwam net te kort met 35 doelpunten. Ruud Geels wist de meeste keren de topscorerstitel achter zijn naam te zetten, namelijk 5 keer. Marco van Basten deed dat vier keer, Bergkamp 3 maal.

De Eredivisie heeft een rijke geschiedenis met vele topspelers. Van Ronaldo en Romario, tot Cruijff en Van Basten. Clubs die in het verleden enorm succesvol zijn geweest, zijn dat soms nog steeds, maar in sommige gevallen zijn de clubs enorm afgezakt of zij bestaan zelfs niet meer. Zo staat Sparta op de eeuwige ranglijst van de Eredivisie vijfde, NAC achtste en Haarlem en DOS 22ste en 23ste. Succes in het verleden biedt dus zeker geen garantie op succes in de toekomst.

Eredivisie tickets

Wij kunnen ons voorstellen dat je in deze spannende competitie het leuk vindt om een eredivisiewedstrijd bij te wonen. Wij hebben een aantal manieren hoe je het beste aan tickets kunt komen voor je op een rij gezet en de verschillende manieren ze gewaardeerd op basis van beschikbaarheid, betrouwbaarheid en de prijs.

Wil je direct eredivisie tickets kopen? In het eredivisie programma 2016-2017 hebben we achter elke wedstrijd een link geplaatst zodat je direct naar de verkooppagina van die wedstrijd wordt gestuurd!

Ajax tickets kopen
Feyenoord tickets kopen
PSV tickets kopen