Eredivisie 2016/2017: de verwachtingen en de status quo?

psv tickets

De strijd om het kampioenschap is al losgebarsten. Waar we voorgaande jaren vaak een tweestrijd hadden tussen Ajax en PSV, gaat de strijd dit jaar waarschijnlijk tussen de klassieke top 3. Waar Feyenoord al lang niet meer mee deed om het hoogste podium, lijken de Rotterdammers er dit jaar wel klaar voor. Afgelopen zondag eindigde de klassieker in een gelijkspel, maar als we naar het spel keken, verdiende Feyenoord de winst meer dan Ajax. Wil je de toppers uit Amsterdam of Feyenoord in een stadion zien spelen? Koop dan direct Ajax tickets of Feyenoord tickets. Wil je ze in Europees verband in actie zien? Koop dan Ajax Europa League tickets of Feyenoord Europa League tickets!

We kijken terug naar het begin van dit seizoen, toen de kenners hun verwachtingen uitspraken over dit seizoen.

Wie wordt kampioen?

Aan analyticus Jan van Halst en oud-trainers Aad de Mos en Foppe de Haan werd gevraagd wie zij landskampioen zien worden. De antwoorden waren unaniem: PSV. Allen geven ze aan dat het team volwassen is en goede krachten hebben behouden. Hierdoor is het vertrek van spelers als Wijnaldum en Depay goed opgevangen. Van Halst sprak uit dat de ontwikkeling van Maher zich zou doorzetten, waar tot nu toe nog niet veel van terecht is gekomen. Als we kijken naar de verwachtingen en de status quo, denken veel mensen nog steeds dat PSV aan het langste eind gaat trekken. Er is een achterstand, maar de verschillen zijn nog overbrugbaar. Verwacht jij ook dat PSV landskampioen wordt en wil je graag bij een wedstrijd aanwezig zijn? Koop dan snel PSV tickets voor een van de eredivisie wedstrijden. Ga ook voor meer informatie naar PSV Champions League tickets.

Welke club gaat tijdens dit seizoen verrassen?

De clubs FC Utrecht, ADO Den Haag en Willem II worden genoemd. Aad de Mos ziet ADO in de buurt van de 9de plaats komen. Ze staan nu 10de, dus die voorspelling klopt voorlopig aardig. Van Halst zag met de komst van Ten Hag en de doorontwikkeling van jonge talenten dat de club mee kan draaien in de subtop. Voorlopig staat de club 8ste, wat in ons optiek net iets ander de subtop is. Het seizoen duurt echter nog lang, dus er kan nog van alles gebeuren. De Haan zag Willem II als verrassing, waar tot nu toe niets van is uitgekomen. De club staat ener laatste en zal dit seizoen alle zeilen bij moeten zetten om uit de gevarenzone te komen.

Welke club gaat dit seizoen tegenvallen?

Ook hierover zijn de meningen verdeeld. PEC Zwolle, Vitesse en Excelsior worden genoemd. PEC bezet een 14de plek, wat inderdaad tegenvalt als we naar de eerste helft van vorig seizoen kijken. Vitesse bezet een 7de plek, wat niet een enorme tegenvaller is. De eigenaren van de club uit Arnhem zullen echter meer van ze eisen. De club die tot nu toe niet tegenvalt is excelsior. Met een 11de plek staan ze net niet in het linker rijtje, wat niet slecht is voor de club uit Rotterdam.

bron: nu.nl

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *