Champions League update

champions-league-kaarten

Afgelopen woensdagavond heeft Barcelona historie geschreven in de Champions League. Na een 0-4 verlies tegen PSG leek het bereiken van de kwartfinales simpelweg een onmogelijke opgave. Barcelona schoot echter uit de startblokken en Suarez wist al na 3 minuten te scoren. Door een ongelukkig eigen doelpunt werd het nog voor rust 2-0. Barcelona rook bloed en Messi schoot na rust een penalty snoeihard binnen (3-0). Cavani – de spits van PSG die na het vertrek van Zlatan niet te stoppen is – zorgde er echter voor dat alle hoop verdween. Cavani volleerde de bal hard in het dak van het goal en Barcelona leek definitief verslagen te zijn. In de 87ste minuut stond het nog steeds 3-1. Ook het publiek leek er niet meer in te geloven, getuige ook een verslag van een Nederlandse fan die 5 minuten voor het einde het stadion al verliet. Wat hij miste is inmiddels voetbalhistorie. Neymar krulde in de 87ste minuut een vrije trap in de kruising, scoorde in de 91ste minuut een onterecht gegeven strafschop binnen en Sergi Robert scoorde – na een schitterende assist van Neymar – in de 95ste minuut de 6-1. Daarmee was de zogenaamde Remontada een feit en werd woensdagavond 8 maart een onvergetelijke voetbalavond.

Messi terug in strijd Champions League topscorer

Ronaldo beleeft deze jaargang niet zijn sterkste seizoen. Hij kwam geblesseerd terug van het EK, heeft hard moeten vechten om weer terug te keren en de goals vallen dit jaar minder eenvoudig. Dat geldt met name voor de Champions League. Jarenlang was de Portugees onstopbaar. Voor de start van dit Champions League seizoen, stond de teller al op 96 Uefa competitie treffers. Daar zijn er echter maar slechts 2 bijgekomen. Hoewel dat natuurlijk niet te bewijzen is, lijkt het feit dat Messi uit beeld was geraakt ertoe te leiden dat Ronaldo niet het maximale uit zichzelf heeft gehaald. In alle opzichten komt de terugkeer van Messi – die voor het seizoen maar liefst 10 doelpunten achterstond, maar er inmiddels alweer 11 in de Champions League maakte – als geroepen. Inmiddels staat de kleine Argentijn namelijk op 97 treffers, één minder dan Ronaldo die op 98 treffers staat. En zo doemt serieus de vraag op wie het eerste de honderd treffers weet te bereiken. Een vraag die een aantal maanden geleden nog onmiskenbaar met Ronaldo beantwoord zou worden.

Overige achtste finales Champions League

Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart stonden er naast de kraker van Barcelona tegen PSG nog enkele fantastische wedstrijden op het programma. Bayern Munchen had wederom geen kind aan Arsenal. Na de ruime thuisoverwinning kwam Arsenal er in eigen huis ook niet aan te pas. De ploeg van Arjen Robben speelde regelmatig met de Engelsen, waar Wenger bezig lijkt te zijn aan zijn laatste seizoen. Het werd maar liefst 1-5.

Real Madrid bewees wederom bij de beste clubs van Europa te behoren door ook in Napels met 3-1 te winnen van Napoli. Mertens leek Napoli op weg te gaan helpen naar een stunt met een knap doelpunt in de 24ste minuut, maar Sergio Ramos stak daar met twee doelpunten een stokje voor. Sergio Ramos deed wat hij al regelmatig heeft gedaan, belangrijke doelpunten maken voor Real Madrid. Het derde doelpunt van Morata was er één voor de statistieken.

Borussia Dortmund beleefde een eenvoudige avond tegen Benfica. Met supersnel modern combinatiespel zette Dortmund Benfica met 4-0 aan de kant, waardoor ook Borussia zich bij de beste 8 van Europa mag voegen.

Op dinsdag 14 en woensdag 15 maart staan er nog mooie affiches op het programma: Juventus – FC Porto, Leicester City – Sevilla, Monaco – Manchester City en Atletico Madrid – Bayer Leverkusen. Daarna kan de definitieve balans worden opgemaakt.

Kwartfinales Champions League

In de week van 11 april staan de eerste kwartfinales op het programma. Inmiddels hebben Borussia Dortmund, FC Barcelona, Real Madrid en Bayern Munchen zich weten te plaatsen. Houd de Champions League tickets pagina van wedstrijdticket.nl in de gaten om aan tickets te komen!