Champions League: stand van zaken en verwachtingen

champions-league-kaartenBegin november zijn vier van de zes wedstrijden in de poulefase van de Champions League al gespeeld. Conclusie tot op heden: mooi voetbal, maar geen verrassingen. Arsenal, Atletico Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain zijn nu al zeker van een plek bij de laatste zestien. Andere grote ploegen zullen snel volgen. Een kort overzicht.

Arsenal en PSG heersen in groep A, met beide 10 punten. FC Basel en Ludogorets, beide 1 punt, moeten strijden om overwintering in de Europa League. In Groep B is het iets spannender. Benfica en Napoli hebben beide 7 punten, maar Besiktas is met 6 punten een gevaarlijke outsider. Zoals verwacht heeft Barcelona de eerste plaats in handen in groep C, maar door het verlies in en tegen Manchester (City) is de ploeg nog niet zeker van de laatste 16. Barcelona heeft 9 punten, City 7. Borussia Mönchen Gladbach volgt op gepaste afstand met 4 punten. Het moet dus wel gek lopen wil de eindstand in deze poule afwijken van wat een ieder al op voorhand dacht.

In groep D ook al geen verrassingen. Atletico Madrid en Bayern Muchen hebben zich eenvoudig weten te plaatsen voor de knock-out fase. PSV heeft helaas niet weten te verrassen. De club uit Eindhoven verloor, op één gelijkspel na, alle wedstrijden en zal samen met Rostov moeten uitmaken wie deel mag nemen aan de Europa League. In groep E leidt Monaco verrassend met 8 punten. Leverkusen volgt met 6 punten en Tottenham Hotspur stelt teleur met vier puntjes. Tottenham moet dus winnen uit bij Monaco om nog kans te maken op een langer verblijf op het hoogste Europese podium. In groep F maken Borussia Dortmund en Real Madrid zoals verwacht de dienst uit, zij het dat Dortmund na het gelijke spel van Madrid tegen Legia Warschau op de eerste plaats staat.

Leicester City en Porto staan er met respectievelijk 10 en 7 punten goed voor in Groep G. In de laatste groep, groep H, zullen Sevilla (10 punten) en Juventus (8 punten) het wel redden ten koste van Lyon met vier punten.

Champions League statistieken

Anders dan in andere jaren is het niet Cristiano Ronaldo die de topscorerslijst aanvoert. Zijn rivaal Messi is bovenaan terug te vinden met 7 doelpunten. Hij blijft zijn goede vriend Agüero met 6 doelpunten net voor. Cornelius van Kopenhagen heeft er overigens ook 6 weten te maken. Barcelona maakte tot nu toe de meeste doelpunten, 14 in totaal. Arsenal en Real Madrid, beide 12 doelpunten, en Bayern en Dortmund – beide 11 – doen het net iets minder. Met 16 doelpunten in vier wedstrijden heeft Legia Warschau de meeste doelpunten tegen gekregen.

Champions League tickets

In de laatste twee wedstrijden van de groepsfase staan er nog enkele mooie wedstrijden op het programma. Denk aan Arsenal tegen PSG op woensdag 23 november aanstaande, Atletico Madrid tegen PSV en Real Madrid tegen Borussia Dortmund. Jij kan daar bij zijn! Champions League tickets zijn via de juiste kanalen altijd wel te krijgen. Kijk snel verder in het Champions League programma voor een wedstrijd die jij wilt bijwonen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *