Camp Nou bezoeken

Camp Nou rondleiding
Camp nou bezoeken
is mogelijk en zeker de moeite waard, aangezien dit misschien wel het beroemdste stadion ter wereld is. De thuisbasis van FC Barcelona vertegenwoordigd de identiteit van het Catalaanse voetbal, en is de trots van velen Catalanen. Het stadion is gebouwd in 1957 en kan maar liefst 99.050 mensen huisvesten. De Arena, het grootste stadion van Nederland, kan ‘slechts’ 53.502 bezoekers kwijt. Wanneer je een uitverkocht Camp Nou binnenstapt is het effect dus echt verbluffend. Dit kan natuurlijk door FC Barcelona tickets te kopen, maar dit is niet de enige manier. Een bezoek aan Camp Nou is namelijk bijna elke dag mogelijk, al is het stadion dan niet gevuld. Deze trekpleister van Barcelona biedt namelijk een prachtige zogenaamde ‘camp nou experience’ aan, die de echte voetbalfan een keer moet meemaken. Benieuwd hoe dit kan? Lees dan hier alle informatie die je nodig hebt!

Camp nou bezoeken met rondleiding

Camp Nou bezoeken kan doormiddel van de zogenaamde Camp Nou experience. Tijdens deze rondleiding leer je alles over het verhaal van FC Barcelona, het stadion, en de impact die het heeft op alle fans. Nederland kent een voetbalcultuur, maar dit is absoluut niet te vergelijken met de Spanjaarden. Met name de Cattalanen ademen voetbal, en dit is aan alles te merken. Tijdens wedstrijden van FC Barcelona zijn er maar weinig Catalanen te bekennen die op dat moment niet in het stadion of voor de buis zitten. Dit gevoel zal je tijdens de Camp Nou rondleiding ervaren. Wanneer je Camp Nou bezoekt krijg je een tour door het stadion, neem je een kijkje in het prachtige museum en kom je in de multimedia zone. Hier is zelfs een speciale Messi ruimte ingericht waar je vast en zeker dingen over de voetbalgod te weten komt, die je nog niet wist. De beelden, verhalen en geluiden zullen je zeker niet teleurstellen. Camp Nou heeft gelukkig ook aan de Nederlandstaligen gedacht, want je kunt tijdens de Camp Nou rondleiding gebruik maken van een Nederlandstalige audiogids. De tour zal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen.

Camp Nou tickets kopen

Wil je Camp Nou bezoeken en ben je op zoek naar tickets voor de rondleiding? Als je online alvast tickets koopt, hoef je niet urenlang in de wachtrij te staan en kun je direct doorlopen. Ideaal als je niet veel tijd hebt en graag alles van Barcelona wilt zien tijdens een stedentrip. Koop hier direct officiële tickets voor de prachtige Camp Nou Experience

kaarten Ek 2016 kopenCamp Nou Rondleiding tickets

 

FC Barcelona tickets

Als je in Barcelona bent raden we aan om Camp Nou te bezoeken. Voor zowel die-hard voetbalfans, als de niet voetbalfan, is dit een ware beleving. Camp Nou bezoeken kan, zoals je leest, zonder dat FC Barcelona een wedstrijd speelt. Het voordeel is dat je een uitgebreide Camp Nou tour kunt doen en op je gemak het stadion kunt bekijken. Het echte FC Barcelona gevoel krijg je misschien nog wel meer, als je een wedstrijd bijwoont. Wil je FC Barcelona tickets kopen en wil je weten hoe dit makkelijk, betaalbaar en veilig kan? Onze FC Barcelona ticket partners bieden dit aan. Lees snel meer informatie over FC Barcelona tickets en koop je kaarten direct!

Camp Nou bezoek openingstijden

Wil je Camp nou bezoeken na het lezen van bovenstaande verhalen en ben je benieuwd wanneer dit kan? Wij hebben de openingstijden voor je op een rij gezet. Wij raden aan om in de ochtend voor 11:00 uur te gaan of in de namiddag, om de drukte te vermijden.

 • van 4 april t/m 9 oktober
  00 tot 20.00 uur
 • Rest van het jaar
  van 10.00 tot 18.30 uur.
 • Zon -en feestdagen
  van 10.00 tot 14.30 uur
 • Tijdens kerstvakantie
  Op 25 december en 1 januari is Camp Nou gesloten.
  Op 23 tot 30 december van maandag –zaterdag van 9:30 tot 19:00 uur geopend. Op Zondagen, 31 december en 6 januari van 9:30 tot 14:30 uur.

Let op: De Camp Nou rondleiding stopt een uur voor sluitingstijd. Zorg er dus voor dat je op tijd bij het stadion bent. Daarnaast is het stadion logischerwijs gesloten als FC Barcelona een wedstrijd speelt. Het museum is dan dus wel te bezoeken en deze is geopend van 10:00 tot 15:00 uur. Je kunt natuurlijk wel FC Barcelona tickets kopen voor de wedstrijd.

Camp Nou bezoek prijzen

Het grote voordeel van Camp Nou rondleiding tickets is dat deze niet datum gebonden zijn. Met andere woorden, je kunt tickets kopen en dan alsnog op een heel andere datum dan gepland, jouw bezoek brengen. Daarnaast kun je zoals eerder vermeld, gebruik maken van een handige audiogids zodat je niks van de tour mist. Deze is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Engels, Duits en Nederlands. De prijzen voor een Camp Nou bezoek zijn:

 • €23,- voor volwassenen (14 jaar en ouder)
 • €18,- voor kinderen (6-13 jaar)
 • €18,- voor volwassenen ouder dan 70 jaar
 • Gratis voor kinderen (0-5 jaar) en baby’s

  kaarten Ek 2016 kopen

Camp Nou Rondleiding tickets

Camp Nou bereiken

Camp Nou is op meerdere manieren te bereiken. Met het openbaar vervoer ben je voordelig uit. Met de bus kun je de volgende lijnen pakken: 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 en L62. Ook is het mogelijk om met de metro te gaan: Lijn 3 (Stap uit bij Maria Cristina of Les Corts) en Lijn 5 (Stap uit bij Collblanc of Badal).

Met de taxi ben je iets duurder uit, maar dit is wel ideaal als je slechter ter been bent of gewoon voor de deur wilt worden afgezet. In Barcelona gelden een aantal tarieven die we hieronder op een rij hebben gezet. Zo wordt je achteraf niet verrast door de taxi kosten.

 • Camp Nou bezoeken met Tarief 1
  Dit heeft een starttarief van € 2,30 en kost €1,15 per kilometer. Dit is geldig op werkdagen tussen 20:00 en 8:00 en in het weekend.
 • Camp Nou bezoeken met Tarief 2
  Dit heeft een starttarief van €2,10 en kost €0,90 per kilometer. Dit is geldig op werkdagen tussen 8:00 en 20:00.

Verder gelden er een aantal taxi regels in Barcelona. Zo is de minimale ritprijs €7 en dien je €4,20 extra te betalen als je een taxi belt. Ook betaal je extra vanaf de luchthaven (€3,10) en betaal je extra voor grote bagage (€1).

Geschiedenis Camp Nou Stadion

Camp Nou betekent ‘nieuw veld’ in het Catalaans en was lang tijd de bijnaam van het stadion. Voor 2000 heette het officieel Nou Estadi del Futbol Club Barcelona maar dit werd veranderd na een stemmingsronde. Opvallend is dat het imposante interieur van het stadion absoluut niet te merken is aan de buitenkant. Er mocht namelijk niet in de hoogte worden gewerkt waardoor een gedeelte van het stadion is ingegraven. Het stadion ontstond toen de clubpresident in 1953 vond dat er een nieuw stadion moest komen. In 1957 en 288 miljoen peseta armer was dit een feit. Het grootste aantal bezoekers was tijdens het WK 1982 toen er nog staanplaatsen waren. In die tijd paste er 115.000 mensen in, wat werd teruggedraaid toen staanplaatsen werden ingeruild voor zitplaatsen.

Camp Nou adres

Of je nu met je eigen auto, de taxi of het openbaar vervoer gaat, het is altijd handig om het adres van Camp Nou te weten.

FC Barcelona
C. Aristides Maillol, 12
Ingang nr 7
Barcelona, 08028, Spanje

kaarten Ek 2016 kopen

Camp Nou Rondleiding tickets