Borussia Dortmund tickets kopen

Borussia Dortmund ticketsBekijk het programma om direct Borussia Dortmund tickets te kopen en lees daarna meer over de topclub uit Duitsland!

Voor topvoetbal hoef je niet ver te rijden. Ongeveer 2 uur van Utrecht ligt het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund. Borussia Dortmund – de club die in 1966 als eerste Duitse club een Europese beker won – speelt in het grootste en misschien wel meest sfeervolle stadion van de Bundesliga met een capaciteit van ruim 80.000 toeschouwers. De ploeg kent veel talenten, die in Dortmund uitgroeien tot absolute topspelers. Borussia Dortmund heeft Schalke 04 als aartsrivaal, maar door de goede prestaties neemt de rivaliteit met Bayern Munchen toe. Dat komt mede omdat Bayern Munchen het niet nalaat de beste spelers van Borussia Dortmund te verleiden tot een binnenlandse transfer.

Borussia Dortmund tickets

Het verbaast ons dat de website en online ticketshop van Borussia Dortmund geheel in het Duits is, juist omdat Borussia Dortmund veel internationale fans heeft. Toch kun je via deze weg tickets kopen voor de meeste wedstrijden. Wil je direct Borussia Dortmund tickets kopen? In onderstaand programma vind je achter iedere wedstrijd een link die je direct doorverwijst naar de verkooppagina.

Meer informatie over een geheel verzorgde voetbalreis vind je op onze voetbalreizen pagina. Het volledige Bundesliga programma vind je ook op wedstrijdticket.nl.

De data en tijden in onderstaand overzicht kunnen mogelijk nog wijzigen.

Borussia Dortmund tickets   
viagogo ticketsVoetbalreizenXL
Koop je kaarten direct!koop nuKoop nukoop nu

 

Borussia Dortmund geschiedenis

Op 19 december 1909 werd Borussia Dortmund opgericht. Pas aan het begin van 1911 speelde de club haar eerste officiële wedstrijd, in de laagste afdeling van de competitie. Door een fusie met meerdere andere clubs uit Dormund, wijzigde de oorspronkelijke clubkleuren naar het huidige geel zwart. Na enkele kampioenschappen, zorgde de eerste wereldoorlog ervoor dat eerst de competitie indeling wijzigde en vervolgens dat de club het voetballen enkele jaren moest staken. Na de oorlog zette Borussia de groei voort.

De Duitse competitie heeft een rijke geschiedenis, mede door de verschillende partijen die in het land aan de macht zijn geweest. De eerste echte successen boekte Borrusia Dortmund in de jaren 50, met een landskampioenschap in 1956. In de jaren 60 volgde bovendien Europees succes, door onder andere winst van de Europacup II in 1966. De club kende echter ook dieptepunten, met bijvoorbeeld een degradatie in 1972. In 1976 keerde de club echter weer terug op het hoogste niveau. De strijd tegen degradatie duurde echter nog jaren voort.

Hitzfeld zorgde er in de jaren 90 voor dat Dortmund ongekende successen beleefde. Naast het landskampioenschap won Borussia Dortmund ook de Champions League en wereldbeker in 1997. Hoewel de club vervolgens in 2002 nog kampioen werd, had de club ook grote schulden, waardoor de club zich in de jaren die volgden niet meer kon meten met de absolute topclubs in Duitsland. De club moest, zoals wel vaker gebeurd was, weer opnieuw beginnen, maar ook deze lastige periode is de club weer te boven gekomen. De club werd na 2010 meerdere keren kampioen en meet zich niet alleen met Bayern Munchen, maar zij kan de topclubs uit Europa overrompelen met fantastisch voetbal.

Een bezoek aan Borussia Dortmund is een absolute aanrader en het kopen van tickets is eenvoudig!