Borussia Dortmund tickets kopen

Bekijk het programma om direct Borussia Dortmund tickets te kopen en lees daarna meer over de topclub uit Duitsland!

Voor topvoetbal hoef je niet ver te rijden. Ongeveer 2 uur van Utrecht ligt het Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund. Borussia Dortmund – de club die in 1966 als eerste Duitse club een Europese beker won – speelt in het grootste en misschien wel meest sfeervolle stadion van de Bundesliga met een capaciteit van ruim 80.000 toeschouwers. De ploeg kent veel talenten, die in Dortmund uitgroeien tot absolute topspelers. Borussia Dortmund heeft Schalke 04 als aartsrivaal, maar door de goede prestaties neemt de rivaliteit met Bayern Munchen toe. Dat komt mede omdat Bayern Munchen het niet nalaat de beste spelers van Borussia Dortmund te verleiden tot een binnenlandse transfer.

Borussia Dortmund tickets bestellen

Borussia Dortmund tickets

Het verbaast ons dat de website en online ticketshop van Borussia Dortmund geheel in het Duits is, juist omdat Borussia Dortmund veel internationale fans heeft. Toch kun je via deze weg tickets kopen voor de meeste wedstrijden. Wil je direct Borussia Dortmund tickets kopen? In onderstaand programma vind je achter iedere wedstrijd een link die je direct doorverwijst naar de verkooppagina.

Meer informatie over een geheel verzorgde voetbalreis vind je op onze voetbalreizen pagina. Het volledige Bundesliga programma vind je ook op wedstrijdticket.nl.

De data en tijden in onderstaand overzicht kunnen mogelijk nog wijzigen.

Borussia Dortmund tickets   
Voetbaltickets Dortmund ticketsVoetbalreizenXL
Koop je kaarten direct!koop nuKoop nukoop nu

Tickets Borussia Dortmund (Voetbalticketshop.nl)

Bij Voetbalticketshop kun je losse wedstrijdtickets bestellen voor alle thuiswedstrijden van Borussia Dortmund. Naast tickets voor de korte en lange zijde van Signal Iduna Park bieden zij ook tickets aan voor de bekende staantribune, de Gelbe wand. Wil jij een keer plaatsnemen op deze grootste tribune van Europa dan kunnen wij zeker aanraden om tickets Borussia Dortmund te bestellen bij de Voetbalticketshop!

Tickets Borussia Dortmund (VoetbalticketXpert)

Bij VoetbalticketXpert bestel je gemakkelijk kaarten voor de wedstrijden van Borussia Dortmund. Deze aanbieder heeft een eenvoudig bestelproces. Je doorloopt de volgende stappen bij het bestellen van tickets Borussia Dortmund:

  1. Kies een wedstrijd van Borussia Dortmund
  2. Selecteer een tribune
  3. Geef het aantal plaatsen op
  4. Betaal eenvoudig met iDeal

Wil je liever eerst een offerte aanvragen en betalen middels een factuur? Ook dit is mogelijk. Bekijk aanbod tickets Borussia Dortmund.

Tickets Borussia Dortmund + Hotel (Number 1 Voetbalreizen)

Bij Number1 Voetbalreizen boek je een complete voetbalreis naar Dortmund. Rij zelf met de auto of reis met het OV af naar Dortmund en regel je kaartje voor de wedstrijd en het hotel bij deze aanbieder. Doordat zij een enorm aanbod qua hotels en tickets beschikbaar hebben op hun site kunnen zij een zeer breed publiek helpen. Benieuwd naar het aanbod? Klik dan snel verder.

Borussia Dortmund geschiedenis

Op 19 december 1909 werd Borussia Dortmund opgericht. Pas aan het begin van 1911 speelde de club haar eerste officiële wedstrijd, in de laagste afdeling van de competitie. Door een fusie met meerdere andere clubs uit Dormund, wijzigde de oorspronkelijke clubkleuren naar het huidige geel zwart. Na enkele kampioenschappen, zorgde de eerste wereldoorlog ervoor dat eerst de competitie indeling wijzigde en vervolgens dat de club het voetballen enkele jaren moest staken. Na de oorlog zette Borussia de groei voort.

De Duitse competitie heeft een rijke geschiedenis, mede door de verschillende partijen die in het land aan de macht zijn geweest. De eerste echte successen boekte Borrusia Dortmund in de jaren 50, met een landskampioenschap in 1956. In de jaren 60 volgde bovendien Europees succes, door onder andere winst van de Europacup II in 1966. De club kende echter ook dieptepunten, met bijvoorbeeld een degradatie in 1972. In 1976 keerde de club echter weer terug op het hoogste niveau. De strijd tegen degradatie duurde echter nog jaren voort.

Hitzfeld zorgde er in de jaren 90 voor dat Dortmund ongekende successen beleefde. Naast het landskampioenschap won Borussia Dortmund ook de Champions League en wereldbeker in 1997. Hoewel de club vervolgens in 2002 nog kampioen werd, had de club ook grote schulden, waardoor de club zich in de jaren die volgden niet meer kon meten met de absolute topclubs in Duitsland. De club moest, zoals wel vaker gebeurd was, weer opnieuw beginnen, maar ook deze lastige periode is de club weer te boven gekomen. De club werd na 2010 meerdere keren kampioen en meet zich niet alleen met Bayern Munchen, maar zij kan de topclubs uit Europa overrompelen met fantastisch voetbal.

Een bezoek aan Borussia Dortmund is een absolute aanrader en het kopen van tickets is eenvoudig!