Bundesliga

Bundesliga ticketsSinds het seizoen 1963/64 is de hoogste voetbalcompetitie van Duitsland, de Bundesliga, in het leven geroepen. In eerste instantie was de Bundesliga alleen de competitie van West-Duitsland. Na de hereniging van het oosten en het westen van Duitsland, is de Bundesliga ook de centrale competitie van het gehele land. Aan de competitie nemen 18 clubs deel. Bayern München, de oude club van o.a. Jan Wouters en Roy Makaay,  is met afstand de club die de meeste landstitels heeft gewonnen. Wie “Bundesliga” zegt, denkt daarbij direct aan de namen van Nederlanders die in Duitsland naam hebben gemaakt, zoals Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar. Een groot voordeel is dat een bezoek aan Duitsland niet veel tijd hoeft te kosten. Je bent al in een aantal uur in een stad als Dortmund. Ook Gelsenkirchen, de stad van Schalke 04, en Hamburg is eenvoudig en snel te bezoeken.

Bundesliga tickets

Om jou te helpen bij het regelen van een bezoek hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet. We hebben onderzoek gedaan via welke kanalen je Bundesliga tickets kunt kopen maar ook uitgezocht welke partijen een Bundesliga voetbalreis aanbieden en hoe je er het beste naartoe kunt reizen.

Niks missen van alle goedkoopste, beste en meest exclusieve Bundesliga tickets of Bundesliga voetbalreizen aanbiedingen? Volg dan deze Facebook pagina.

Bundesliga statistieken

De Bundesliga clubs presteren al jaren op hoog niveau en de competitie heeft ontzettend veel grote spelers voortgebracht. Het is niet voor niets dat het nationale elftal het op grote toernooien ook vaak goed doet.

Topscorer aller tijde is nog altijd Gerd Müller. Hij maakte tussen 1965 en 1979 het ongelofelijke aantal van 365 doelpunten. Müller is ook degene die de meeste goals in 1 seizoen heeft gemaakt in de Bundesliga, 38 in het seizoen 1969/1970. Klaas-Jan Huntelaar is als enige Nederlandse speler topscorer in Duitsland geweest, met 29 doelpunten in het seizoen 2011/2012. De meeste wedstrijden werden gespeeld door Karl-Heinz Körbel (602). Oliver Kahn, de voor de Nederlanders meest bekende speler uit het rijtje, speelde 557 wedstrijden in de Bundesliga.

Een bezoek aan een competitiewedstrijd in Duitsland is meer dan de moeite waard. Het land kent geweldige stadions. Zo heeft het stadion van Dortmund, het Signal Iduna Park, een capaciteit van 81.369 toeschouwers. De Allianz Arena, in Munchen, heeft een capaciteit van 75.024, maar ook in het stadion van Schalke passen al meer dan 60.000 toeschouwers. De stadions in Duitsland zijn indrukwekkend en altijd even sfeervol.