Atlantic League: wie, wat waar, wanneer?

Voor Nederlandse clubs wordt het steeds moeilijk om (directe) deelname aan de Champions league veilig te stellen. Er zijn zelfs plannen om de toplanden 4 Champions league tickets per land toe te kennen. Het gaat dan om Engeland, Italië, Spanje en Duitsland. Dit is de aanleiding geweest om gesprekken te starten over een eigen zogenaamde atlantic league. In deze Noord Atlantische competitie strijden clubs uit minder rijke voetballanden tegen elkaar. Dit betekent dat deze clubs uit de landelijke competities stappen, op zich bij de Atlantic league aan te sluiten.

Atlantic league: de deelnemers

De gesprekken over dit toernooi zijn gaande, maar het is nog allesbehalve zeker dat deze ook daadwerkelijk door gaat. Voetbal is een conservatieve sport waar veranderingen of innovaties maar mondjesmaat worden doorgevoerd. Desalniettemin zijn veel clubs geïnteresseerd en zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium. Naast clubs uit België (Anderlecht en Club Brugge), Schotland (Rangers en Celtic), Denemarken (FC Kopenhagen en Brondby), Zweden (Malmo) en Noordwegen (Rosenborg) is de top 3 uit Nederland ook geïnteresseerd. PSV, Feyenoord en Ajax zitten aan tafel en bevestigen dat ze hier wel oor naar hebben. Wil je een van deze clubs voorlopig nog in de eredivisie in actie zien? Kies dan snel een wedstrijd uit en koop Ajax tickets, Feyenoord tickets of PSV tickets bij een van onze ticketpartners!

Ideeën om een dergelijke competitie ts starten zijn er al eerder geweest. Eind jaren negentig zijn er al gesprekken geweest maar toen kwam dit plan uiteindelijk niet van de grond. Of het dit keer wel uitgevoerd wordt is maar de vraag. Als de Atlantic league daadwerkelijk een go krijgt, zal deze op z’n vroegst pas in 2021 plaatsvinden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *