Ajax bereikt kwartfinale Europa League

europa league kaarten

In de achtste finale van de Europa League heeft een sterk spelend Ajax Kopenhagen met 2-0 verslagen. Daarmee bereikte de Amsterdammers voor het eerst in 14 jaar de kwartfinale van een Europees toernooi. Kopenhagen was voor Ajax gisteravond simpelweg geen partij, hoewel Ajax vorige week nog met 2-1 verloor. Ajax trainer Peter Bosz had zijn jongens de opdracht gegeven de aanval te zoeken. De Amsterdammers moesten ook wel om de slechte beurt van vorige week goed te maken. Dat lukte. In de basis was – mede door het wegvallen van Klaassen – ruimte voor Donny van de Beek en achterin werd de jonge Matthijs de Ligt gepositioneerd. Laatstgenoemde zou zich ontpoppen tot man of the match, al was duidelijk dat de club bij de hand werd genomen door Sanchez, Ziyech en Dolberg. Sanchez is achterin een beest van een kerel, verliest geen enkel duel. Ziyech is enorm balvaardig en stichtte ook gisteren continu gevaar en van Dolberg staat vast dat hij de Europese top gaat bereiken.

Ajax spits Dolberg niet te stoppen

Het blijft lastig spelen voor de jonge blonde Deen in de spits, met twee buitenspelers die geen enkele voorzet geven, maar bij elke actie naar binnenkomen. Toch weet Dolberg zich bijna iedere wedstrijd te onderscheiden met mooie acties, ijzersterke aannames en, belangrijker nog, doelpunten. Dolberg is voor dit Ajax enorm belangrijk als aanspeelpunt. Het was uiteindelijk echter Traoré die alert reageerde toen Younes naar binnen kwam, zijn schot gekeerd zag worden, maar door de Chelsea huurling in de rebound werd binnengekopt. Ajax kende geen problemen met de Denen, de spelers zaten kort in de duels en dat wist Ajax 90 minuten vol te houden. Dat uitte zich ook in veel opgelegde kansen, maar die waren – tot vlak voor de rust – niet aan Ajax besteed. Dolberg versierde een penalty en schoot die vervolgens zelf onberispelijk binnen.

Billenknijpen, maar kwartfinale Europa League bereikt

In de tweede helft was het nog even billenknijpen, al was Ajax sterker. Grote kansen werden gecreëerd, maar onder andere Dolberg, Ziyech, Traoré en Younes faalden in de afronding. Eén goal was voor Kopenhagen gedurende de hele wedstrijd daarom voldoende om een verlenging af te dwingen, maar het lukte de Denen geen enkel keer gevaarlijk in de buurt van het doel van de Ajax doelman te komen. Zo wist Ajax de eer voor de Nederlandse clubs hoog te houden, door de kwartfinale van de Europa League te bereiken. Ook belangrijk: Door die zege start Ajax namens Nederland een inhaalrace op de coefficiëntenlijst. Nederland staat nu nog 2000 punten achter op Zwitserland. De kampioen van de Nederlandse Eredivisie 2017/2018 moet hoe dan ook al deelnemen aan de voorronde van de Champions League, maar het is zaak de schade te beperken.

Ajax Europa League tickets kopen

Kijk snel verder in het volledige overzicht welke wedstrijden er gespeeld worden in de kwartfinale van de Europa League en koop Europa League tickets of bestel direct Ajax Europa league tickets!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *