Tickets voor DFB Pokal

bayern munchen kaarten

Wellicht is de DFB Pokal niet zo groot en belangrijk als de Engelse beker, maar ook in Duitsland leeft dit toernooi voor clubteams enorm. Inmiddels zitten we in de 8ste finale en zijn de meeste topteams nog over. Wat meteen opvalt is dat de verrassing in de Duits Bundesliga, RB Leipzig, al in de 32ste finale eruit is gegooid. Laagvlieger Dresden was verrassing te sterk en won met 3-2. Wij geven je wat achtergrond informatie over deze befaamde DFB Pokal en kijken vooruit naar het mooiste affiche!

DFB Pokal – de geschiedenis

Net als in Nederland organiseert de Duitse voetbalbond, of DFB, elk jaar een toernooi. Dit toernooi bestaat al sinds 1935 en kent tegenwoordig 64 clubs. Slechts 18 hiervan komen uit de Bundesliga. Net als in Nederland doen daarnaast teams uit de lagere divisies mee en bekerwinnaars uit het amateurvoetbal. Het hele toernooi bestaat uit knock-out rondes waar slechts 1 wedstrijd wordt gespeeld. De finale wordt altijd in Olympiastadion in Berlijn gehouden en de winnaar uit dit duel plaatst zich direct voor de Europa league, tenzij dit team zich plaatst voor de Champions league. Bayern München is, niet geheel verrassend, recordhouder met 18 keer winst. Wil je bij een wedstrijd van Bayern München aanwezig zijn? Koop dan direct Bayern München tickets. De afgelopen jaren wist Bayern ook steeds te winnen, vaak in duel met Dortmund. In 2012 trok Dortmund echter aan het langste eind. De ploeg won overtuigend met 5-2 van Bayern München, waarbij lewandowksi de gevierde man was met een hattrick in de tweede helft. Wil jij bij een wedstrijd van Dortmund aanwezig zijn? Wij geven informatie over diverse ticketpartners. Bekijk snel het overzicht en koop direct Borussia Dortmund tickets!

DFB Pokal 8ste finale

Op 7 en 8 februari staat de volgende ronde van de DFB pokal op het programma. Het mooiste affiche gaat ongetwijfeld tussen Bayern München en Wolfsburg. Laatstgenoemde zit elk jaar in de subtop en doet het op internationaal niveau vaak niet onaardig. Dit jaar gaat het Wolfsburg echter minder voor de wind. De ploeg staat in het rechterrijtje van de Bundesliga op een twaalfde plek. De laatste drie wedstrijden werden echter gewonnen dus de weg omhoog is weer gevonden. Bayern München won al haar laatste wedstrijden en lijkt weer te zijn ontketend. Zeker gezien de ploeg van Robben thuis speelt, denken we dat ze de winst naar zich toe gaan trekken. Wil je er bij zijn? Koop Bayern München kaarten bij een van onze ticketpartners.